Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika proslava

Vinistra proslavila svoj 20 rođendan!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Istri se danas nazdravljalo! Vinistra slavi svoj 20. rođendan! Osim stotinjak izlagača, slavlje su uveličali brojni gosti iz cijele Europe. Uz dobru kapljicu kušale su se vrhunske delicije, ali i raspravljalo o vinskom turizmu.

Stotine butelja, zadovoljni gosti. Važan dio vinskog slavlja - zdravica! Vole ga domaći, ali i strani gosti. Neki od njih godinama dolaze upravo tim povodom. 'Zato jer su vina vrhunska i vrhunske kvalitete, kazala je Sabine iz Njemačke.

Pročitajte i ovo Problemi istarskih vinara - 5 tri mjeseca su ključna Muke po vinarima, prodaja pala i do 90 posto: Bačve su im pune vina, ali nema ga tko popiti Slika nije dostupna Jakovina obećao 'poduzeti korake' Vinari u nevjerici zbog zabrane terana: Ovo je kafkijanska situacija!

Tenzije oko terana su se stišale. Nakon početnog razočarenja vinari su stali na noge i neće se predati. 'Postoje jaka pravila igre, struka će odraditi svoje, a naravno da i diplomacija i politika ima tu jedan veliki zadatak', kazao je predsjednik udruge Vinistra Ivica Matošević.

Njiohovi planovi, osim terana, uključuju i ostala vina. Stvaranje eno destinacije. Od vrata do vrata, od vinara do vinara. 'U Istri ima mjesta za rast, puna je potencijala. Iako već puno radi na promociji vina, svojim gostima treba osim sunca i mora što više približiti i vino', kazao je enolog Miquel Hudin.

>>
Vinari u nevjerici zbog zabrane terana: Ovo je kafkijanska situacija!

Vino koje valja kušati iz posebno dizajniranih čaša. Jedan od najuglednijih vinskih stručnjaka otkriva i zašto. 'Čaša je ambasador vina. Ona ne može mijenjati okus, ali može istaknuti kvalitetu, miris i okus. A to izvrsno djeluje na sva osjetila', kazao je Georg Riedel, proizvođač vinskih čaša.

Uz dobru kapljicu idu i vrhunske delicije. 'Pripremili smo meni koji sadrži tri važna istarska sastojka- janje, ribu i govedinu, a vino je tu da zaokruži priču', kazao je glavni kuhar Rossano Boscolo.

Oni imaju priču na koju su svi ponosni, a 20 godina nije malo. 'Moramo biti ponosni na ovakav projekt, na ovakvu manifestaciju, na ovako odlično koncipiranu udrugu i rezultate koje svakodnevno postižu', kazao je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina. Rezultate koji se mjere kvalitetom, a ona je ključna za napredak - za osvajanje novih tržišta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene