Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najugroženije naselje

Vikend naselje Karašica od poplave branilo 600 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vikend naselje Karašica, gdje je noćas bila velika opasnost od poplave, branilo je i obranilo oko 600 ljudi koji su u zečji nasip ugradili dodatnih 15.000 vreća, izvijestio je danas osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić i predsjednik Stožera zaštite i spašavanja, nakon sjednice Stožera.

Situacija je bila kritična, no cjelonoćnim radom svih službi na terenu, među kojima je bilo 320 pripadnika Hrvatske vojske, 133 interventnih policajaca, stotinjak vatrogasaca te mjesno stanovništvo uspjelo se visoku vodu staviti pod kontrolu. Sve ekipe su i dalje na terenu jer se očekuje da će opasnost biti prisutna još dva do tri dana, dok se voda ne počne povlačiti, rekao je Šišljagić.

Pročitajte i ovo Zbog poplave evakuirani stanovnici ruskog grada Orska Voda i dalje nadire Kaos u Rusiji, tisuće evakuirane nakon što je rijeka probila branu: "Ovo su najteže poplave otkad se prate takvi podaci" Ilustracija Tisuće evakuiranih Pukla brana na rijeci Ural, potopljeno 4000 kuća, u tijeku evakuacija

Dodao je da je dao nalog za evakuaciju stanovnika naselja Karašica ako zatreba te da je za to sve osigurano. Tamo se trenutačno nalazi 50 stanovnika od kojih najveći dio sudjeluje u obrani od poplave, a naselje ima 200-tinjak kuća.

VIDEO - ŽIVOT ISPOD KLIZIŠTA: U Zagrebu nastalo 170 novih odrona!

Šišljagić je istaknuo da su sve ekipe i članovi Stožera Grada Belišća, te mjesta Petrijevci, Valpova, Grada Donji Miholjac, Sveti Đurad i ostalima danonoćno na terenu.

Vodostaj Drave u Osijeku jutros u 7 sati iznosio je plus 442 centimetra, a očekuje se da će tijekom današnjeg dana ili sutra Drava kod Osijeka dostići maksimum od 470 centimetara. Inače vodostaj Drave kod Donjega Miholjca i Belišća je u laganom opadanju, dodao je Šišljagić.

Glavni zapovjednik vatrogasaca Hrvatske Slavko Tucaković, koji je danas također bio na sjednici Stožera zaštite i spašavanja Osječko-baranjske županije, istaknuo je da su vatrogasci maksimalno angažirani i stalno na terenu. Dodao je kako je noćas u vikend naselju Karašica bilo stotinjak vatrogasaca. Pohvalio je rad svih službi koje sudjeluju u obrani od poplava u Osječko-baranjskoj županiji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene