449798
449798
449798
449798
449798

'Starijoj populaciji ipak treba dosta da prouče taj glasački listić'

  • , 11.09.2016., 17:26
  • Autor:
  • komentara

I ove godine birače na glasačkim mjestima dočekuje listić većega formata, zbog mogućnosti preferencijalnog glasovanja. Evo kako se snalaze.

 
 
 
 
IVan Forjan s biračkog mjesta: Popodne na biračka mjesta izlaze mladi (Video: Vijesti u 17)
IVan Forjan s biračkog mjesta: Popodne na biračka mjesta izlaze mladi (Video: Vijesti u 17)

U popodnevnim satima nešto je više birača na jednom od biračkih mjesta u centru Zagreba, izvještava reporter Dnevnika Nove TV Ivan Forjan. "Ono što primjećujem jest da starija populacija više ne dolazi na birališta, već sve više i više mladih izlaze na birališta", kaže Forjan.

Na biralištima nema problema i sve protječe bez incidenata.

'Građani se dobro snalaze, ovo u biti nije prvi put da imamo preferencijalno glasovanje nego već četvrti put. Dva puta smo to imali na izborima za Europski parlament i na prošlim izborima. Starijoj populaciji ipak treba dosta da prouče taj glasački listić, sada možemo reći i list. Inače, ovdje sve protječe u redu, nije zabilježen niti jedan incident, a glasački odbor kaže da je izlaznost manja nego u istom razdoblju lani. Za sada možemo reći da na birališta uglavnom stižu stariji ljudi, mlađa populacija će svoje pravo glasa ostvariti vjerojatno u kasnijim satima', izvijestio je s jednog biračkog mjesta u središtu Zagreba reporter Nove TV Ivan Forjan.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se