Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog neslaganja oko dvojezičnosti

Vijećnici SDP-a napustili sjednicu Skupštine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog nezadovoljstva oko dnevnog reda na sjednici Vukovarsko-srijemske županije, vijećnici SDP-a napustili su sjednicu.

Nakon održane sjednice Skupštine Vukovarsko – srijemske županije priopćenjem za javnost ŽO SDP-a izrazila je svoje nezadovoljstvo predlaganjem dnevnoga reda.

Pročitajte i ovo Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku" Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio

Iz SDP-a navode da im je sporan prijedlog dnevnog reda u kojem je Klub vijećnika HSP dr. Ante Starčević predložio dopunu s točkom Prijedlog odluke o javnoj potpori Gradu Vukovaru za zaustavljanje nasilnog uvođenja dvojezičnosti.

>>Pinjuh dobio obavijest o isključenju iz SDP-a

'Klub vijećnika SDP-a smatra da je u samom prijedlogu neprihvatljiva kvalifikacija 'nasilnog uvođenja dvojezičnosti' s obzirom na to da je ta problematika riješena Ustavnim zakonom i Statutom Grada Vukovara, te onda i postavljamo logično pitanje: 'Je li provođenje zakona u Republici Hrvatskoj čin nasilja?', imajući u vidu da se provode zakoni pa i odluke iz Statuta Grada Vukovara koje su donosili isti oni koji se sada zdušno bore za neprovođenje istih.

Žalosno je što je Županijska skupština, uz protivljenje vijećnika iz Kluba SDP-a, dopunila Dnevni red s ovom točkom jer time daje legitimitet svima onima koji smatraju kako jedna skupštinska Odluka može derogirati važeće zakone RH', priopćili su vijećnici SDP-a.

Nakon zatražene i dobivene stanke vijećnici SDP-a napustili su sjednicu, pokazavši time svoje neslaganje s načinom rada i rješavanjem pitanja koja nisu u nadležnosti Županijske skupštine, navodi se u priopćenju. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene