Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vijećnici izmijenili Statut

Vukovar proglašen mjestom POSEBNOG pijeteta!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarski gradski vijećnici su izmijenili Statut grada te Vukovar proglasili mjestom posebnog pijeteta.

Vukovarski gradski vijećnici su na prijedlog HDZ-a, HSP-a dr.Ante Starčević izmijenili Statut grada i proglasili ga mjestom posebnoga pijeteta te izglasali da se primjena Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina u Vukovaru u cijelosti odgodi dok se za to ne ispune uvjeti.

>> 'Vukovar će 18. studenog biti negostoljubiv za vladajuće'

Pročitajte i ovo Predrag Matić Revitalizacija istoka Matić iz Vukovara poručio: "Ovako više ne može, Slavonija nije zadnja rupa na svirali" Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu


Protiv ovakve izmjene Statuta glasovali su vijećnici SDSS-a, dok su SDP-ovi vijećnici ostali suzdržani. U SDP-u tvrde da su izmjene Statuta protuustavne i protuzakonite. 

Statut se dopunjava člankom kojim se područje grada proglašava mjestom posebnog pijeteta za žrtvu Domovinskog rata, a mijenja se članak o službenom jeziku i pismu, tako da je službeni jezik u Vukovaru hrvatski, a pismo latinično.(S.V./A.M./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene