Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik Josipović poručio

'Vijeće nacionalne sigurnosti nije raspravljalo o Sanaderu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Ivo Josipović rekao je kako na sjednici Nacionalnog vijeća sigurnosti nije bilo govora o Sanaderovom slučaju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Korupcijski rizici i HP Jovanović: Salapić kao partijski vojnik minira sjednicu Slika nije dostupna Hrvatska sve nekonkurentnija 'Ne smijemo se više zaduživati i trebamo strategiju'

Josipović je istaknuo kako se nacionalno vijeće sigurnosti inače ne bavi pojedinačnim slučajevima. Što se tiče propusta oko Sanaderovog napuštanja Hrvatske istog dana kad je DORH saboru uputio zahtjev za skidanjem zastupničkog imuniteta, Josipović je naglasio kako je već otprije sve rekao. Ukratko je ponovio da ukoliko se utvrdi nečija odgovornost u vezi s tim, onda te osobe moraju snositi i odgovornost.

>> Pogledajte što je sve Sanader pisao europskim čelnicima

Novinare je zanimao i predsjednikov komentar oko kupnje dionica Ine od strane mađarskog MOL-a i četiri mirovinska fonda. naime, MOL otkupom želi postati većinski vlasnik Ine, a kako su se u čitavu priču umiješali i mirovinski fondovi, MOL se buni oko toga. Josipović ističe kako on tu ne vidi ništa sporno, jer Inu vidi kao perspektivnu tvrtku.

'Navijačkim nasiljem se treba ozbiljno pozabaviti'

Predsjednik je komentirao i jučerašnji navijački incident u Zagrebu u kojem je napadnut autobus pun navijača grčkog nogometnog kluba PAOK-a. Ozbiljno se trebamo pozabaviti problemom navijačkog nasilja, zaključio je.

Josipović je danas prisustvovao svečanoj sjednici Medicinskog fakulteta u Rijeci, povodom 55. obljetnice tog fakulteta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene