Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže obustavu postupka

Vijeće FFZG-a protiv dodjele počasnog doktorata Milanu Bandiću i Draganu Čoviću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijeće FFZG-a u objavi na Facebooku poručilo je da se oštro protivi samoj ideji da raspolaganje novcem poreznih obveznika bude kriterij za dodjeljivanje počasti.

Vijeće Filozofskog fakulteta u Zagrebu (FFZG) protivi se postupku dodjele počasnog doktorata Milanu Bandiću, a od uprave Sveučilišta traže obustavu postupka, objavljeno je na njihovoj mrežnoj stranici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna sad ih je 8 I Učiteljski fakultet protiv dodjele počasnog doktorata Bandiću Slika nije dostupna profesori, studenti, alumniji... Više od 3100 potpisa protiv dodjele počasnog doktorata Milanu Bandiću

"Vijeće Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu protivi se ovom postupku, kao i ranijoj dodjeli počasnog doktorata Draganu Čoviću. Smatramo da dodjeljivanje počasti moćnim političarima, osobito onima osumnjičenima za protuzakonitosti, ozbiljno ugrožava temeljne akademske vrijednosti slobode, autonomije i društvene odgovornosti, kao i ugled Sveučilišta u Zagrebu", stoji u objavi na Facebook stranici Filozofskog fakulteta.

Dodaju da se oštro protive samoj ideji da raspolaganje novcem poreznih obveznika bude kriterij za dodjeljivanje počasti.

"Upozoravamo da takve odluke krše članak 76. Statuta Sveučilišta u Zagrebu, koji kaže da se počasni doktorat može dodijeliti samo osobi iznimnog ugleda, kao i osobi koja je svojim radom pridonijela iznimnom napretku Sveučilišta, hrvatske znanosti ili kulture", napisali su.

Vijeće FFZG-a od uprave Sveučilišta zatražilo je da se postupak dodjele doktorata Milanu Bandiću obustavi te su pozvali ostale sastavnice Sveučilišta da podrže njihov zahtjev. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene