Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Remorker

Vidoševiću ponovno produljen istražni zatvor za dva mjeseca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivšem čelniku Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadanu Vidoševiću boravak u Remetincu je produžen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Bivšem čelniku Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadanu Vidoševiću  u utorak je za još dva mjeseca produljen istražni zatvor u kojem je od sredine studenog prošle godine kada je uhićen u aferi Remorker, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.

Pročitajte i ovo Mjesto na kojemu je ubijen 22-godišnjak u Splitu - 1 Ubojstvo u Splitu Ubojici 22-godišnjaka iz Splita određen jednomjesečni istražni zatvor Slika nije dostupna U HGK iznenađeni VIDEO Vidošević: Kažu da muž zadnji sve sazna

Sutkinja istrage Jadranka Mandušić prihvatila je prijedlog Uskoka i Vidoševiću ponovno produljila boravak u Remetincu zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Bivša voditeljica HGK-ove Službe za financijsko-računovodstvene poslove Josipa Mladinov, koja je uhićena zajedno s Vidoševićem, u zatvoru ostaje i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, jer je i dalje zaposlena u Komori.

Nekadašnjeg dugogodišnjeg čelnika HGK-a Uskok tereti da je organizirao kriminalnu skupinu radi izvlačenja milijunskih iznosa iz te ustanove.

Izvlačenje milijunskih iznosa iz HGK samo jedan krak afere

Akcija Remorker pokrenuta je nakon što je Igor Premilovac priznao da je preko njegove češke tvrtke Remorker, u dogovoru sa Zdenkom Peternel i marketinškim stručnjakom Davorom Komeričkim, fiktivnim ugovorima izvlačio novac iz HGK i potom ga u gotovini 'opranog' vraćao u Hrvatsku.

Vidoševića je s cijelim slučajem povezao Komerički, dok Peternel po tvrdnjama svoje obrane nikada nije svjedočila protiv bivšeg šefa.

Izvlačenje milijunskih iznosa iz HGK jedan je od krakova afere Remorker, dok drugi krak seže u Hrvatske autoceste, koje su se također našle pod Uskokovim istragom.

Istraga je naknadno u nekoliko navrata proširivana, među ostalim i na tvrtku Piramida, a Vidošević je naknadno osumnjičen i da je Komorinim novcem plaćao uknjižbu obiteljske vile i kćerinog stana u Zagrebu.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene