Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne posustaju

VIDEO Pogledajte što rade unatoč teškom invaliditetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je zatoplilo, na Sljemenu ima dovoljno snijega za skijanje. Ovo je posebno vrijedno pozornosti. Na Crvenom spustu održana je utrka skijaša s invaliditetom. Unatoč nedostacima, osmijehe s lica nisu skidali, a naša ekipa provjerila je s kakvim se sve preprekama susreću.

Matija je na skiju stao prije 6 godina. Ljubav je bila trenutačna, a na Sljeme je došao pokazati što zna. Unatoč invaliditetu aktivan je sportaš.

Pročitajte i ovo Mjesto pronalaska skijaša na planini Tete Blanche - 4 Tragičan kraj potrage Dramatični posljednji trenuci stradalih skijaša: Lopaticama pokušali iskopati špilju kako bi se sakrili Slika nije dostupna 'Tko bi drugi to radio za 100.000 kuna?' Oni ih prate i pomažu im 24 sata na dana

Kristijan je student i hrvatski paraolimpijski reprezentativac. Kao i kolegica Petra, niz stazu se spušta uz malu pomoć. 'Jedino što mi slijepi i slabovodni imamo ispred sebe vodiča koji ide kroz stazu, i mi ga pratimo, imamo bluetooth slušalice i mikrofon pomoću kojeg komuniciramo kroz stazu', objašnjava skijaš Kristijan Knežević.

>> Ljudi kojima invaliditet nije prepreka, već dodatni poticaj u životu

A koliko je sport kojim se bave zahtjevan, najbolje znaju iskusniji kolege. 'Čudo je da oni uopće se bave sportom, takvim sportom koji je dosta težak. Mislim da bi se svi trebali osjećat ponosno', kaže Natko Zrnčić Dim.

A sjajne vijesti stižu i iz Španjolske. Na nedavnom svjetskom prvenstvu za skijaše s invaliditetom Dino Sokolović Hrvatskoj je donio 6. mjesto.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene