Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snimili čitatelji

VIDEO Zbog orkanske bure sudarila se dva broda u Viktoru Lencu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Olujna bura napravila je pomutnju i u brodogradilištu Viktor Lenac u Rijeci. Dva su se broda sudarila od siline naleta vjetra na gatu.

Ako imate snimke ili fotografije nevremena i štete od nevremena, pošaljite nam ih na moj.report@novatv.hr, ali ni u kojem slučaju ne dovodite sebe u opasnost!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nemirno more VIDEO Pogledajte kako je POTONUO brod u Riječkoj luci Slika nije dostupna Stablo palo na troje djece Bura odnijela dvojicu radnika s krova, jedan u životnoj opasnosti

Čitatelji su uspjeli snimiti posljedice udara bure u brodogradilištu Viktor Lenac, odnosno dva broda koji su se sudarila zbog olujnog nevremena.

Prema video snimci koju možete vidjeti, kao i fotografiji, koje su snimili naši čitatelji, čini se kako nije došlo do veće štete.

>> Jaka ciklona pogodila Hrvatsku: Vjetar čupao stabla, snijeg zabijelio Gorski kotar!

Nešto prije 14 sati o događaju su se oglasili iz brodogradilišta Viktoe Lenac te istaknuli kako nije zabilježena materijalna šteta.

"Jutros u 7 sati uslijed olujnih udara bure, koji su na mahove dosezali jačinu od 50 čvorova, popucali su krmeni konopi za privez broda 'Clipper Mars' koji se odvojio s Veza 3 i naslonio na brod 'Antartic Navigator' privezan na Vezu 4. O događaju su odmah obavještene sve nadležne službe, Baza tegljača, Baza peljara i Lučka kapetanija Rijeka.

Operacijom u kojoj su sudjelovala 4 tegljača Jadranskog pomorskog servisa, uz asistenciju brodova Viktora Lenca 'Pećine' i 'Kostrena', brod 'Clipper Mars' sigurno je vraćen na Vez 3.
Do smirivanja vremenske situacije tegljači će držati oba broda uz obalu.

Zahvaljujući brzoj i profesionalnoj intervenciji svih subjekata koji su sudjelovali u manevru izvlačenja broda, posebno Jadranski pomorski servis i 'Croatia pilot' i izuzetnoj požrtvovnosti radnika Brodogradilišta, izvanredna situacija okončana je na siguran način i nije došlo do ljudskih povreda. Za sada nema vidljive materijalne štete. Eventualna šteta će se utvrditi nakon uviđaja", stoji u priopćenju brodogradilišta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene