Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aeromiting u Lučkom

VIDEO: Vratolomije koje oduzimaju dah!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nebo iznad Lučkog cijelo poslijepodne nadlijetali su zrakoplovi, a akrobatske vještine pilota oduševile su tisuće okupljenih.

Aeormitingom je tako obilježena 100. obljetnica hrvatskog zrakoplovstva. Replika Penkalinog aviona ipak nije poletjela iz sigurnosnih razloga, a zabava na aerodromu uz koncert tek počinje. I dok su nebom zujali avioni, taj stogodišnjak je ostao na pisti. Pilot bi se usudio, replika penkalinog zrakoplova identična originalu, samo što još nije spremna za let. 'Nećemo poletjeti, čekamo da nam stigne odobrenje,' pilot Antun Gabela.

Pročitajte i ovo Za vrijeme aeromitinga srušio se MiG-23 tijekom mitinga u SAD-u VIDEO MiG se srušio na parkiralište: Piloti za dlaku izvukli živu glavu Slika nije dostupna 100 godina zrakoplovstva u Hrvatskoj Spektakl na nebu iznad Zagreba

Ostatak avijacije nije podbacio, a Penkala je zaboravljen čim je počela akrobatska utrka, najbolji dio leteće predstave. Uz tri inozemna poletio je i jedan hrvatski pilot. 'Osim vojske od civila ozbiljno akrobaciju letim samo ja nažalost,' rekao je pilot Branimir Ambreković. Vratolomije su dosad neviđene u Hrvatskoj. 'Nešto u stilu Red Bulla s tim da je nešto atraktivnije jer se rade figure između pilona kad se prolazi, koji se također ocjenjuju,' rekao je direktor Aeromitinga Domagoj Vodanović.

Isplatilo se platiti ulaznicu. U četverostanom showu publika je mogla vidjeti i skok iz vojnog helikoptera, borbene avinone, poljoprivredne, sportske, jedrilice i padobrance. Stota obljetnica hrvatskog zrakoplovstva gostima je dala sjajnu prestavu, a možda i kojeg novog pilota.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene