Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Monika Ujlacky

VIDEO: Vjeruje da je ozdravila jer je Papa molio za nju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Salijetali su ih novinari, no nikada nisu pustili kamere u svoj dom. Nama su otvorili vrata. Zašto? Kasnije su priznali da im je ovo način na koji će se barem malo odužiti voljenom Papi.

Oni su obitelj Ujlacky. Žive u Nitri, gradu 100-tinjak kilometara istočno od Bratislave. Njihovo prezime pojavljuje se u knjizi 'Čuda Ivana Pavla II.' Priča počinje prije gotovo 10 godina. Po povratku s ljetovanja, njihova tada 11-godišnja djevojčica Monika obolijeva od leukemije. Premda su liječnici bili optimistični, upozorili su ih da budu spremni na najgore.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Slika nije dostupna Počeo proces beatifikacije Ivana Pavla II.

Igrom slučaja Monikin otac Tibor, koji radi za slovačku Vladu, odlazi na službenu audijenciju kod Pape u Rim. Bio je to, kaže, znak od Boga. Tom prilikom zamolio je Ivana Pavla II. da moli za njegovu kći. Mjeseci su prolazili, Monika je ležala u bolnici, primala kemoterapiju, a na drugom kraju Europe Karol Wojtyla molio je za njezino zdravlje. Čudo ili moderna medicina, ni sama nije sigurna. No, danas 20-godišnja Monika potpuno je zdrava djevojka.

Kao vjernica ipak priznaje, sigurna je sa su Papine molitve uslišane kod 'Onog gore'. Ovo nije čudo zbog kojeg će Papa u nedjelju biti beatificiran. Ozdravljenje sestre Marije Simone priznato je kao službeno čudo. Za proglašenje blaženika potrebno je, kažu teolozi, jedno, a sveca dva čuda.

Još za života, njemu su pripisivane tisuće njih. Je li Papa čovjek koji je posredovao u čudima, za Ujlackove, kao i za mnoge diljem svijeta, nema nimalo sumnje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene