Obavijesti Video Pretražite Navigacija
18. brod za Grimaldi grupu

VIDEO: U more porinut 'Grande Costa D'Avorio'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U pulskom brodogradilištu Uljaniku danas je u more porinut brod 'Grande Costa D'Avorio', sedmi brod iz serije višenamjenskih brodova za prijevoz automobila, kamiona i kontejnera, nosivosti 24.800 tona, koje Uljanik gradi za talijanskog brodara Grimaldi Grupu.

Vlasniku će brod biti isporučen u lipnju. Ovo današnje bilo je prvo ovogodišnje porinuće u Uljaniku od tri planirana, a Uljanik je Grimaldi Grupi u siječnju ove godine već isporučio jedan brod istih značajki, 'Grande Togo'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne žele živjeti u 'Lijepoj našoj' Grupa 'Mladi napustimo Hrvatsku' već ima više od 30.000 članova Slika nije dostupna Policija nadzire grupu na Facebooku Stvarno gnjusno: 'Ulicama Splita Grada Krv Će Liti gay Parade Neće Biti'

>> 'Velika je stvar za Hrvatsku ocjena EK da Uljanik nije u poteškoćama'

Brod 'Grande Costa d'Avorio' ima dvanaest paluba, od čega su dvije prilagodljive, na kojima će istodobno moći prevoziti oko 3.890 automobila i 1.360 kontejnera. Ukupna dužina broda iznosi 210, širina 32, a visina 21,5 metara a do krajnje brzine od 21,9 čvorova porivat će ga Uljanik motor snage 19.040 kilowata.

Ugovor za gradnju ovog broda potpisan je u travnju 2007. godine dok je kobilica položena u srpnju prošle godine.

Već 18. brod za Grimaldi grupu

Kako je istaknuto na današnjoj svečanosti porinuća, pulsko brodogradilište Uljanik se ovim višenamjenskim brodovima za prijevoz automobila, kamiona i kontejnera nametnuo na svjetskom tržištu kao graditelj složenijih i skupljih brodova manjih serija.

To je ujedno 18. brod za Grimaldi Grupu, najvećeg Uljanikovog partnera u posljednjih deset godina, a prvi car carrier, 'Grand Benelux', brodogradilište Uljanik je Grimaldi Grupi isporučio u kolovozu 2001. godine.

Nakon porinuća na navoz je položena kobilica za gradnju broda 'Veruda', za prijevoz rasutog tereta kojeg brodogradilište Uljanik gradi za 'Uljanik Plovidbu'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene