Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Limeni ljubimci koje plaćate

VIDEO U kakvim se automobilima voze hrvatski gradonačelnici?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražili smo u kakvim se automobilima voze gradonačelnici.

Gotovo 15 godina star službeni automobil gradonačelnik Karlovca Damir Jelić želi zamijeniti novim, sigurnijim i jeftinijim. Prije odlaska, u anketi koju je stavio na službene stranice grada, svoje je građane zamolio neka mu pomognu pri odabiru vozila.

Pročitajte i ovo Pobuna u Karlovcu - 3 Svaki dan nova pukotina Izbila pobuna, traže hitno zaustavljanje radova: "Ja izađem, ali iznad mene žive ljudi s troje male djece" Radovi na aglomeraciji u karlovačkoj Zvijezdi - 1 Obnova iz pakla Žena upala u iskopanu rupu duboku tri metra, radove kao da izvodi tvrtka A je to, a neki su u suzama zvali gradonačelnika

'Biciklom po gradu, šalim se! Autko koristim jedino kad idem van grada', kaže Josip iz Karlovca 'Ispunit ću anketi i podržati gradonačelnika', kaže jedan građanin Karlovca.

Koliko novca misle potrošiti - ne otkrivaju. Staro vozilo, kažu, često se kvari. Samo ove godine, na popravcima su ostavili gotovo 25 tisuća kuna.

'Ako mu je blizu na posao, može pješke, a na teren, sastanak i kad odrađuje neke poslove, normalno da će ići u boljem automobilu', kaže građanin Karlovca. 'Nek on vozi iz svojih primanja, jel' tako?', kaže Joso iz Karlovca

Najam od 5 godina, na koji se gradska vlast odlučila - 20-ak kilometara dalje, u Jastrebarskom, odavno imaju. SDP-ov gradonačelnik u nasljeđe je dobio dvije godine star automobil. 'Gradski proračun godišnje košta oko 40-ak tisuća kuna. Upravljamo s puno milijuna i mislim da bi naglasak na odgovornosti trebao biti na upravljanju cijelim proračunom', kaže Zvonimir Novosel, gradonačelnik Jastrebarskog.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji, poznato je, ima zavidan vozni park ne skriva svoju ljubav prema luksuznijim automobilima. 'Glavu treba čuvati. Gradonačelnik se ne treba voziti u tačkama, gradonačelnik se mora voziti u primjerenom automobilu, kao što se voze i svi europski gradonačelnici', kaže Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba.

Željko Kerum nije ih ostavio u lošem stanju. No, zatreba li, u gradu pod Marjanom, vozila će obnavljati taktikom - staro za novo i javnim natječajem. 'Ne smijete potrošiti previše, apsolutno, jer je proračun takav, a ne možete uzeti nešto što ne valja ništa pa da vam se stalno kvari. Ja bi zbog siguronosti malo skuplje vozilo, naravno, ne ići u višu klasu', kaže Ivo Baldasar, gradonačelnik Splita.

'Nisam ja predsjednik SAD-a da se vozim takvim automobilima, niti je potrebno bilo kome u Hrvatskoj. Ni predsjedniku države, ni vlade, a niti jednom gradonačelniku', kaže Zoran Vinković, gradonačelnik Đakova.

Hoće li u gradu na četiri rijeke uistinu i poslušati glas javnosti znat će se za tri tjedna. Toliki rok imaju za ispunjavanje ankete, čijim se rezultatima, smatraju neki, može i manipulirati.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene