Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar Bajs zadovoljan

VIDEO: Turisti se već sunčaju na Hvaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako je suditi po najavama, turistička sezona trebala bi biti jako dobra. Ove godine je i Uskrs kasnije, a sunčano vrijeme već je brojnim turistima u Dalmaciji priuštilo gotovo ljetni odmor. Mamac za turiste i na kontinentu i na obali mogle bi biti danas podijeljene nagrade za izvrsnost.

Na Hvaru neki već uživaju u sunčanju. Iako je tek travanj, sunčani otok već je ugostio turiste iz svih krajeva svijeta. 'Došli smo u Hvar jer su nam Hrvatska i dalmatinska obala dosta egzotične, dosta lijepe i stare', kažu neki od turista. Zadovoljni su Hvarani, ovo im se čini kao dobar početak. 'Uskrs je ove godine kasnije i to je ono što je pozitivno, odnosno što nam daje mogućnosti veće da budemo bolji, da od prije Uskrsa, znači od cvjetne nedjelje, krenemo sa sezonom', rekao nam je ugostitelj Ivan Novak.

Pročitajte i ovo Ruski travel bloger objavio je snimke s putovanja u Sjevernu Koreju Skijanje kod Kim Jong Una Najzatvorenija zemlja primila prve turiste: "Vidjeli smo tek dvije trgovine, a posebne upute dobili smo za fotografiranje i - presavijanje novina" Kali, otok Ugljan "Ne znamo što će biti dalje" Kupili kuću iz snova na Jadranu, a onda je počela noćna mora: Zapalili im auto, otrovali mačku...

'Nešto se kreće, nešto je bolje nego lani, nešto se kreće', ističe prodavačica Stana Čičić. 'Evo, ide nam Uskrs, odnosno veliki tjedan kad već veliki broj rezervacija postoji, veselim se dobroj, nazovimo, predsezoni', rekao je Pjerino Bebić, gradonačelnik Hvara. I hoteli Sunčanog Hvara otvoreni su ove godine ranije, očekuje se puno bolja sezona. No ključno je što se tvrtka financijski stabilizirala nakon što je postignut dogovor između države i Orco grupe.

Borba za turiste tek počinje

'Država i Orco kao dioničari društva otpisali dio svojih potraživanja u temeljni kapital društva također će otpisati dio sve kamate koje su imali na pozajmnice u tom društvu za otprilike šezdesetak milijuna kuna', Istaknula je Marija Hrebac, direktorica Orca za Hrvatsku. I dok prema svim najavama slijedi uspješna sezona, ministar Bajs upozorava.

'Očekujemo jednu dobru sezonu, međutim isto tako dobre najave se tek trebaju pretvoriti u dobre rezultate, prema tome na nama je da odradimo sve punom snagom, da se ne zavaravamo da će nam biti išta poklonjeno', poručuje Bajs. Znaju to i u Hvaru, borba za goste tek počinje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene