Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TUGA USRED SPLITA:

9-godišnjak s majkom živi u šupi, gladni su i napušteni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Maleni školarac s majkom živi u izuzetno teškim uvjetima i doslovno su - gladni. Akciju pomoći je putem Facebooka pokrenuo splitski snimatelj Zoran Erceg sa suprugom Sandrom.

'Očišćena šupa je stambeni prostor majke i 9-godišnjeg dječaka. Nemaju plahte za krevet, staklo na prozoru. Svakodnevno im je potrebna hrana. Majka bi čistila po kućama, prala stepenice ili što bilo. Poznam je kao skromno ženu. Kad sam im danas kupio hranu, sendvič za dječaka (malo kruha, sira i salame) nisam znao koliko su gladni. Oni su bili presretni. Kada sam im kupio nakon toga cijelu kokoš njihovoj sreći nije bilo kraja.Nakon toga otišao sam vidjeti njihov stambeni prostor. Pogledaj video', napisao je potresno svjedočanstvo o uvjetima u kojima živi ova mala obitelj snimatelj iz Splita Zoran Erceg na Facebook stranici i sa suprugom Sandrom krenuo u hitnu akciju, prenosi Slobodna Dalmacija u današnjem tiskanom izdanju.

Pročitajte i ovo Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći Ilustracija Jeziva priča iz Francuske Sina dvije godine ostavila samog u stanu, donosila mu samo hranu: "Redovno je dolazio u školu, uvijek nasmijan i čist"

S teškom situacijom ove male obitelji Erceg je upoznao  gradske vlasti i nadležni Centar za socijalnu skrb.

'Mi za neke činjenice jednostavno nismo znali, majka ne treba strahovati da će joj netko oduzeti dijete, ako su problemi samo materijalne prirode. Dogovoren je sastanak s gradskim dužnosnicima i gospodinom Ercegom, čim smo dobili dojavu, krenuli smo u postupanje', rekla je za Slobodnu ravnateljica Tatjana Vukman.

34-godišnja majka ispričala je humanitarcu Ercegu kako se s njezinim sinom nitko ne želi ni družiti, čak ga nitko ne zove ni na rođendan.

'Dijete je pametno, ali nema razvijene vještine koje dijete njegovih godina bi trebalo znati. Otac ja za batine volio koristiti kabel od pegle. Kada bi se mali mogao igrati sa vršnjacima od kojih bi mogao nešto naučiti bio bih jako zahvalan onome tko bi to organizirao', uputio je poziv snimatelj Zoran Erceg dobrim ljudima.

Splićani su priču postavili i na FB stranicu novoizabranog gradonačelnika Ive Baldasara, koji je poručio kako će 'uputiti dopis Centru za socijalnu skbr'.To ih nije zadovoljilo, pa su ga javno pozvali na veći angažman u slučaju pomoći majci i 9-godišnjem djetetu.

'Uvjereni smo da Vi kao gradočelnik možete učiniti puno toga, u suradnji sa Centrom ,a primarno je zbrinjavanje ove obitelji u adekvatan prostor, a ne vidim trenutno kompetentniju osobu od Vas. Molimo Vas ne ograđujte se i ne odgovarajte na probleme diplomatsko-negacijski, Split je sit da ga se ignorira, a ovdje je ipak u pitanju dijete', poručila je splitskom gradonačelniku jedna korisnica Facebooka.

Ako želite pomoći ovoj majci i njezinom sinu možete to učiniti uplatom na žiro račun za pomoć:

HR3923600003115869946 - odgovorna osoba Zoran Erceg

'Račun je otvoren na moje ime po uputama Ureda za državnu upravu, jer sam to želio napraviti na zakonom regulirani način', pojasnio je Erceg. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene