Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ovogodišnji rekorder imao 4,11 promila

VIDEO: Top deset najteže pijanih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovogodišnji hrvatski alko-rekorder na cesti uhvaćen je sinoć u Karlovcu. Imao je čak 4,11 promila alkohola u krvi. Potražili smo ga u mjestu gdje živi i provjerili što je sve popio, ali i načinili popis 10 rekordera u alkoholiziranosti.

Nakon što se u nedjeljno predvečerje počastio litrom žestokog, ili dvije i pol litre vina ili sedam litara piva, 53-godišnjak s područja Netretića krenuo je automobilom na turneju po Karlovcu. No, iznenadili su ga policajci u 23 sata, a i on njih sa svojih 4,11 promila. 'Kad su ga zaustavili i kontrolirali tek onda su utvrdili o kakvoj se osobi radi i koliko koncentraciji alkohola u krvi', rekla je Tanja Petrić, glasnogovornica PU karlovačke. Ali po vožnji nisu mogli zaključiti da je pijan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije bilo ozlijeđenih Kaos u Čakovcu: Vozio bez vozačke, napuhao nevjerojatnih 3,69 promila Slika nije dostupna Rekorder s 2,61 promila Valpovo: Od 13 pijanih vozača, devet biciklista

Mlad čovjek bio bi u komi

'Jedan odrasli mladac, neiskusni bi već davno bio s tih 15 pića, ne najteže pijan, nego u komi, nesvijesti ili smrti, ali jedan vjerojatno alkoholičar, izraziti pilac sa 53 godine, on se ipak izgleda održao. U vožnji je morao biti nekontroliran, usporen, razjaren i nepromišljen', rekao je Darko Breitenfeld, neuropsihijatar, alkoholog. Pokušali smo provjeriti je li sretno stigao u svoj kraj, ali netretićki rekorder još uvijek je samozatajan. Gdje god da je, važno je da automobil i vozačka više nisu s njim, ali zato prekršajna prijava je. Ovogodišnji rekorder imao je pozamašnu količinu alkohola u krvi. Ali to mu ipak nije dovoljno za ulazak među top pet alkoholiziranih vozača u Hrvatskoj. Prvo mjesto drži mladić kojem je izmjereno 7,44 promila. Na listi, koja je za svaku osudu, našla se i jedna bakica.

Top deset alkoholičara

Predstavljanje top deset alkoholičara počinjemo od začelja. Deseto mjesto pripada 50-godišnjaku iz Stare Gradiške kojega je policija u siječnju privela i alkotestirala nakon dojave o obiteljskom nasilju. Nije se ni sjećao da je pretukao suprugu, a u krvi je imao 4,69 promila alkohola. Traktorist iz sela Višnjica kod Jasenovca traktorom je nastojao upravljati s 4,77 promila i time zaslužio deveto mjesto. Na osmom mjestu je 30-godišnjak iz Križevaca koji je bez položenog vozačkog ispita prouzročio prometnu nesreću i pobjegao. Policija ga je ubrzo pronašla i izmjerila mu 4,95 promila. Sedmo mjesto zauzima pijanac biciklist iz Đakova. Krivudajući cestom zabio se u policijski auto. Gospoda u plavom, iako je nijekao da je bilo što popio, izmjerila su mu čak 4, 97 promila. Željko iz Zagreba u srpnju 2006. pio je neprestano čak sedam dana, a potom pao i razbio glavu. Liječnici su mu nakon saniranja vrlo ozbiljnih ozljeda glave izmjerili točno pet promila. Bio je jedan dan u komi, a već je sljedećeg u svom omiljenom kafiću pio konjačić.

Najviše izmjereno 7,44 promila alkohola

Samoborski 42-godišnji traktorist je na sedmom mjestu. On je 2004. bez vozačkog ispita vozio neregistrirani traktor i njime izazvao lakšu prometnu nesreću. Policija mu je izmjerila 5,27 promila alkohola. Na četvrtom mjestu je 50-godišnjak iz Zagreba. Policija ga je nakresanog zaustavila na križanju Hebrangove i Gundulićeve. Zamalo je prouzročio nesreću. Alkotest je pokazao 5,4 promila. Na prva tri mjesta skrasila se šarolika ekipa. Treća je 64-godišnja gospođa. Nakon dojave susjeda da pada stubištem hitna ju je prevezla na KBC Rebro. Izmjerili su joj 5,5 pol promila. Na drugom mjestu još je jedan Križevčanin. 30-togodišnjak je u kolovozu 2002. upravljao autom sa smrtonosnom količinom alkohola u krvi 5,7 promila. Titulu superhika među alkosima odnio je 25-godišnjak iz Makarske. Priveden je u policiju nakon što je supruzi poravnao rebra. Policajci nisu vjerovali svojim očima kada su mu izmjerili 7,44 promila alkohola u krvi. Nakon toga, još je nekoliko puta alkotestiran, no nikada više nije prešao granicu od 5,5 promila.

Jeste li za doživotno oduzimanje dozvole kod posebno teških prekršaja ili ponavljanja istih!

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene