Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svađe u Saboru

VIDEO: Težak dan za Luku Bebića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O svemu, a najmanje o rebalansu, s niskim udarcima, uvredama, isključivanjem mikrofona, ali i izbacivanjem zastupnika sa sjednice, tako se raspravljalo na jučerašnjoj izvanrednoj sjednici u Saboru.

Bio je to težak dan za predsjednika Sabora koji je vodeći sjednicu morao manevrirati između svojih, HDZ-a i oporbe. 'Gospodine zastupniče Drmiću, izričem vam stegovnu mjeru udaljenja sa sjednice Sabora i molim stražu da provede tu odluku', prvi puta otkako je predsjednik Sabora Luka Bebić je poslao stražu na zastupnika. Ni danas mu nije drago što se to dogodilo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Milanović izvrijeđao tajnika 'Mislio sam da se taj miš vratio u svoju rupu' Slika nije dostupna Rasprava o povjerenju Vladi VIDEO: Milanović: Ova Vlada sramoti Hrvatsku

>> VIDEO: Bebić Drmića izbacio iz sabornice

>> 'Cirkus' u Saboru, Kosor tvrdi da nam ne prijeti bankrot

'To mi je žao što se dogodilo. Ja sam se trudio da tu stvar riješim bez tog ekstremnog, bez te mjere', rekao je Bebić. 'Izaći ću zbog ovih dečki ovdje, a vas može biti sramota. Što ste stariji sve ste gori', odgovorio je na odlasku Drmić. 'To je nešto preko čega moramo prelaziti. Povišeni tonovi i uvrede nisu nešto što je neuobičajeno', kaže Bebić. Bio je to jučerašnji vrhunac, no ništa lakše nije bilo Bebiću kada su i njegova predsjednica, ali i šef oporbe vapili za pomoć i tražili da ih zaštiti.

'Gospodine predsjedniče, molim vas malo uvjeta za normalan rad. Jako je teško govoriti kada se morate nadvikivati s oporbenim zastupnicima', požalila mu se premijerka. 'Ja vama nisam dobacivao, za razliku od vas sam pristojan. Nitko vam nije dobacivao i nije nas vrijeđao', rekao je Milanović.

'To smo gledali u drugim parlamentima i s drastičnijim posljedicama. U indijskom parlamentu na 27 ili 28 jezika govore u isti glas, nitko nikoga ne sluša, ali sve se snima', kaže Bebić. Rasprava je, kaže on, bila sve samo ne dosadna, a na građanima je da je ocjenjuju pozitivno ili negativno. 'To je uobičajeno to je demokracija, pravo da se govori, da se pokaže i tako ta dinamika ne mora sve biti po špagu. Za mene je sve to normalno', rekao je Bebić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene