Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video svjedočenje: 'Milinović prevozio mrtve civile tijekom rata'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Hrvatskog sabora Darko Milinović odbacio je danas sve insinuacije u kojima ga se proziva za umiješanost u nečasne radnje tijekom Domovinskog rata u Gospiću, objavljene na web portalu You Tube, za koje tvrdi da su dio prljave predizborne kampanje.

Na You Tubeu objavljen je 10-minutni film sa svjedočenjem u kojemu se Milinovića tereti za zločine u Gospiću, a autor tvrdi da je riječ o svjedočenju Fatime Skule, bivše tajnice Tihomira Oreškovića, čelnika kriznog stožera u Gospiću, koje navodi da je Milinović prevozio ubijene civile vozilom hitne pomoći.

Pročitajte i ovo Hitna helikopterska medicinska služba operativno spremni Novi sustav prošao test: Na Uskrs helikopterom prevezeni prvi pacijenti u bolnicu Ilustracija Narodi Jugoslavije Nova analiza genetskog podrijetla Srba, Hrvata, Bošnjaka i Albanaca mnogima se neće svidjeti: "Uvijek smo duboko u sebi znali"

- Očito je da se predizborna kampanja bliži i da će biti obilježena niskim udarcima, rekao je Milinović na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru koju je sazvao da bi, kako je rekao, ponovno demantirao priče koje kolaju od 2004., otkad je postao potpredsjednik Hrvatskog sabora. 

Izvijestio je i kako je ranije osobno tražio od Državnog odvjetništva da to ispita te da je utvrđeno kako su to neistine.

- Pogođen sam takvim podmetanjima. To je nastavak kampanje i pokušaj diskreditacije mene kao kandidata HDZ-a u 9. izbornoj jedinici i dragovoljca Domovinskog rata, kazao je.
Milinović je istaknuo da ga posebno smeta, kako kaže, spektakularna rečenica da je na Oreškovićev poziv došao u operativni štab i odvezao civile koji su bili mučeni i ubijeni, što je i demantirao.

- Često sam, kao liječnik, bio na dežurstvu, ali samo je u jednom slučaju sanitet prevozio mrtvu osobu, i to kada su naši dečki, nedaleko od Ribnika, naišli na nagaznu minu i tada sam ih odvezao u gospićku bolnicu, rekao je Milinović.

Novinarima je podastro i pismo Fatime Skule iz 2004., gdje ona tvrdi da nema veze s člankom u Feral Tribuneu u kojemu se Milinovića optužuje da je sudjelovao u prijevozu ubijenih civila. Na upit novinara je li riječ o istoj osobi koja je 1998. rekla kako ju je bilo strah da ju porađa Milinović te je li iskaz promijenila pod prijetnjom, Milinović je odgovorio da će njezino pismo proslijediti Državnom odvjetništvu koje će se time baviti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene