Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koristi internet i društvene stranice

VIDEO: Svećenik koji zna kako mladima približiti vjeronauk

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Korištenjem društvenih mreža, koje je pozdravio i papa Benedikt 16., vjeronauk je postao popularniji.

Zagrebački studentski kapelan don Damir Stojić, pomoću Fejsbuka i svog portala još se više približio mladima koji masovno dolaze na njegove mise. Ali i na vjeronauk, na kojem se u dvorani studentskog doma Stjepan Radić okupi i 600-tinjak mladih. Otkrili su nam zašto je studentski vjeronauk tako omiljen.

Pročitajte i ovo Fra Stjepan Brčina Opleo i po muškarcima VIDEO Pogledajte govor franjevca: "Ona od sebe napravi mačku idola da pola sela trči za njom. Dečki, važno je da ste oprezni, da vam se svašta ne podvali" Mladi "Štedi, uloži i život posloži" Jesu li mladi u Hrvatskoj financijski pismeni? O novcu treba učiti od najranije dobi

Prije nekoliko godina na vjeronauk don Damira Stojića dolazilo je svega tridesetak mladih. Danas jedva da svi stanu u studentsku dvoranu. Ovaj energični studentski kapelan, odrastao u Kanadi, u druženju s mladima otkriva što im nedostaje. 'Zajedništvo da osjete da su ljubljeni. Evo večeras govorimo o Božjoj ljubavi i takve stvari. Jednostavno, netko je njih zavolio do te mjere da oni postoje. I to kad čovjek zna sve drugo pada na svoje mjesto', ističe don Stojić.

Poziva Isusa u njihov život

'On ima nešto u sebi što privlači mlade. Ne bi ovoliko ljudi dolazilo sigurno da nema on tu neku karizmu i da njegove teme nisu zanimljive i dosta on to približi mladima', kaže Julija iz Benkovca. 'Nije nekako uštogljeno, nije priča nekakva visoko intelektualna, nego on to potkrepljuje primjerima iz stvarnoga života', priča Ivan iz Zagreba.

U stvarnom životu mladima nije lako. 'Fali im iskrenosti, ljubavi. Izgube se u ovome što se događa oko nas. Jednostavno fali im te topline međuljudskih odnosa, zdravih i kvalitetnih', rekla nam je Mihaela iz Zagreba. 'Ovo im dođe kao nekakvo utočište', dodaje Marija iz Garešnice. Ovaj pomalo netipičan svećenik zna kako se približiti mladima. Prijatelji su mu na Facebooku, ima svoju internetsku stranicu. Mnogi dolaze kod njega na razgovore i dobro zna što ih muči.

'Usamljenost, depresija, strah, to su ta tri, ona duhovna, a onda kad ide malo dublje onda ono muško-žensko odnosi', kaže don Stojić. U svemu tome im, skromno kaže, pruža utjehu. 'Ja nemam neku terapiju, kako bi ti rekao, da imam ja bi to patentirao i bio bi milijunaš. Nego ulijevam nadu i molim se s njima. Pozivam Isusa Krista u njihov život i to je to', skromno ističe don Stojić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene