Obavijesti Video Pretražite Navigacija

VIDEO: Što su u prošlom životu bili poznati Hrvati?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jeste li se ikad zapitali što ste bili u prošlom životu ili temu reinkarnacije spomenuli barem u šali? Reinkarnacija stoljećima intrigira mnoge. Misterij je to kojem nisu odoljeli ni okorjeli egzaktni znanstvenici, a malo je onih koji se iz čiste radoznalosti nisu zapitali što su bili u prošlom životu.

Novinarka Provjerenog istražila je što su neke poznate osobe iz hrvatskoj javnog života bile u prošlim životima i što je, zapravo, reinkarnacija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Četiri dokaza Ovi znakovi bi mogli biti dokaz da vam ovo nije prvi život na Zemlji! Slika nije dostupna 2500 dokaza Znanstvenici: Smrt je iluzija, a reinkarnacija i život poslije smrti doista postoje!

Svi smo se barem jednom upitali koji je smisao našeg života. Je li smrt konačan kraj? Mnoge kulture širom svijeta još od Maja i Azteka, australskih Aboridžina do Hindusa vjerovale su da se duša ponovno rađa. Odnonso, da smrt ipak nije konačan kraj.

'Definitivno bi se moglo o tome raspravljati. Moja predznanja o reinkarnaciji sežu samo na ne baš pretemeljito izučavanje hinduizma. I moram priznati, u hinduistickoj teoriji reinkarnacije, iako sam joj prišao negativistički, našao sam nekoliko vrlo uvjerljivih argumenata da postoji reinkarnacija', izjavio je Andrija Hebrang. 

S njegovom slikom novinarka Provjerenog krenula je po odgovor kod Drage Plečke. 

Mnoge kulture širom svijeta vjerovale su da se duša ponovno rađa On tvrdi da je Andrija Hebrang u jednom od prošlih života bio  Dr. Hunter McGuire, pionir američke ratne kirurgije koji je značajno pridonio stvaranju Ženevskih konvencija. 

Osim Andrije Hebranga, Plečko je otkrio prošle živote još nekih domaćih političara. Istražio je Mladena Vedriša, Gordanu Grbić, Jadranku Kosor i druge. Dokazivanju postojanja reinkarnacije pridonijela bi usporedba DNK-a, primjerice Jadranke Kosor danas, i njezine prošle inkarnacije.

'Moje uvjerenje i moje intimno iskustvo u meditaciji jest da reinkarnacija postoji, da ona nije religijska kategorija već je ona dio razvoja ljudske svijesti kao materijalne kategorije. I da će to biti jedna od sposobnosti čovjeka u budućnosti, da će moći doista kroz koncept današnjih Rupertscheldreckovih morfogenetičkih polja seliti svoj identitet iz jednog tijela u drugo', objasnio je Plečko.

Pojednostavljeno koliko je moguće, Plečko tvrdi kako će čovjek jednog dana u svrhu evolucije, razviti sposobnost vlastite svijesti da sebe klonira negdje u budućnosti u nekom drugom tijelu. I to je ništa drugo nego reinkarnacija. 

Samo je u ovom povijesnom trenutku jednostavno nismo svjesni. 

Cijelu emisiju Provjereno možete pogledati u videoteci Dnevnik.hr-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene