Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jesu li bili spremni preuzeti posao?

VIDEO Što su ministri izjavljivali prije, a što sad...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve su nade Vlade u posljednjih osam mjeseci usmjerene na investicije. Međutim, ministri često mijenjaju mišljenje.

Sve su nade vlasti u posljednjih 8 mjeseci usmjerene na investicije. 'U devetom mjesecu bit ćemo ili u punom zamahu ili, što se mene tiče, ja u ovoj Vladi neću sudjelovati', rekao je potpredsjednik Vlade Radimir Čačić, u veljači ove godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija TKO SE SVE RASPAO? Raspadi nakon izbora kompliciraju situaciju: Pogledajte kako sada izgleda jednadžba do 76 saborskih ruku Premijer Andrej Plenković iz minute u minutu Pregovori gotovi do petka? "Elektabilni Bojan" odgovorio Plenkoviću, HDZ raspalio po Raspudiću

Četiri mjeseca nakon ove izjave slika je drugačija. Rok se pomiče za početak iduće godine. 'Kasni se, ali se realno nije moglo puno ranije', rekao je Čačić u lipnju. ' Ako budu lošiji, ja se uvijek držim svoje riječi. U tom trenutku ću smatrati da nisam uspio i da nemam pravo voditi te projekte', kazao je u srpnju.

>> Koji je, po vašem mišljenju, najvažniji investicijski projekt za Hrvatsku?

Prvo je potpredsjednik još u travnju bio uvjeren kako za tri mjeseca kreće projekt Plomin. No onda je optimizam splasnuo. 'Ispod šest mjeseci ne možete ni vikendicu započeti, a ne termocentralu Plomin', kazao je u lipnju.

Većina je karata bila bačena na državne tvrtke. Promijenjene su uprave i očekivalo se mnogo.'Već u svibnju očekujemo niz natječaja, koje možemo završiti i osobno očekujem lopate već u lipnju', kazao je ministar financija Slavko Linić u travnju. Ništa se od toga nije dogodilo. Državne tvrtke su zakazale. Dobili su odgodu, a ne ispune li zadaću, kazna će biti smjene. 'Do kraja jedanaestog mjeseca moraju pokazati koji su sami sebe eliminirali, a koji su opstali', kazao Linić prije desetak dana.

Nezaposlenost i dalje raste, unatoč obećanjima da će se otvoriti nova radna mjesta. 'Pokrenuti jedan gospodarski rast i ostvariti ove rezultate, dakle 50 tisuća novih radnih mjesta', rekao je u siječnju Gordan Maras. ministar poduzetništva i obrta. 'Definitivno se radna mjesta u Hrvatskoj otvaraju, nažalost je u Hrvatskoj situacija takva da se dosta radnih mjesta zatvara', kazao je Maras kolovozu ove godine.

Neprestano pomicanje rokova može značiti da se ministri nisu dobro pripremili za posao, koji su preuzeli.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene