Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prehrana po vrtićima:

VIDEO: Što jedu djeca u vrtićima?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Što jedu djeca u hrvatskim vrtićima, jeftinu ili prvenstveno zdravu hranu?

Odgovor na to pitanje potražili smo na edukaciji kuhara koji spravljaju hranu vrtićima u cijeloj Hrvatskoj. Po preporuci ministarstva zdravstva djeca bi trebala jesti prvenstveno integralne žitarice. 'Mi imamo rafinirane žitarice i dajemo ih djeci jer integralne se puno duže trebaju kuhati', rekao je kuhar Predrag.

Pročitajte i ovo Vis Od recepata do nakita Na mnogima najljepšem hrvatskom otoku raste najstarije stablo rogača na svijetu: Mladi zadrugari čine čuda Namirnice Studija o kolorektalnom karcinomu U vrijeme blagdana nemojte zaboraviti na raznoliku prehranu: Ključ je u onome što često zanemarujemo

'Djeca više vole bijelu ribu'

Djeca trebaju jesti sve voće i povrće, kažu stručnjaci. Kuhari kažu da su mrkva i cvjetača zdravije od drugog povrća jer obiluju vitaminima. Iako je svima poznato da je plava riba hranjivija, kuhari u našim vrtićima ne drže se savjeta nutricionista. 'Djeca više vole bijelu ribu pa mi za njih pripremamo oslić', rekla je kuharica Mara.

Izvori masti trebali bi biti nezasićeni. Ali u vrtićima sve puno zasićenih. Djeci u vrtićima i školama daje se maslac i sve druge mliječne prerađevine. Dodaju da koriste i puno maslinovog ulja. Više pogledajte u video prilogu.




 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene