Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Kolekcija bisera

VIDEO Sjećate li se ovih gafova, lapsusa i ispada?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oni su vas protekle godine svojim gafovima, ispadima i lapsusima nasmijavali ili sablažnjavali. Na jednom smo mjestu sakupili nekoliko situacija koje su u ovoj kategoriji na neki način obilježili 2012. godinu.

1. Premijer Milanović nije imao za milodar

Pročitajte i ovo Dino Goleš, voditelj Dnevnika Nove TV As iz rukava Dnevnik Nove TV s Pantovčaka: "Politička partija pokera tek je počela, ulog su ključevi Banskih dvora" Zoran Milanović i Andrej Plenković Snimke koje niste vidjeli Specijal Provjerenog: Ovo je povijest odnosa Plenkovića i Milanovića

Prvi čovjek Vlade Zoran Milanović u društvu predsjednika Republike Ive Josipovića bio je na liturgijskom slavlju povodom pravoslavnog Božića. Kada je došao trenutak za skupljanje milodara, shvatio je da u džepu nema prebijene pare pa mu nije bilo druge nego se nasmijati i slegnuti ramenima.

2. 'Đava te odnija takvu ludu'

Dok se još redovito pojavljivao na poslu i u javnosti, splitski je gradonačelnik Željko Kerum skupio respektabilnu kolekciju bisera. Tako je govorio o tome kako 'poboljšati nezaposlenost', jednoj oporbenoj političarki rekao je 'đava te odnija takvu ludu', a snježni kaos u Splitu mu je bio smiješan.

3. Vlast kvari ili ne kvari?

Premijer Milanović u samo jednom danu dao je dvije potpuno različite izjave o tome kako vlast utječe na ljude. Prvo je ustvrdio da ih vlast kvari, a nekoliko se sati kasnije predomislio rekavši da 'vlast ne kvari, ali mijenja'.

4. Lapsusi na svečanoj sjednici Vlade

Na sjednici povodom Dana državnosti premijer je zabunom Josipa Leku nazvao 'prvim potpredsjednikom'. Zatim je sam Leko prisutne pozdravio s 'poštovane dame i gospođo', a u nastavku govora rekao je da smo u 1912., a ne u 2012. godini.

5. Pola Vlade vozilo u krivom smjeru

Vesna Pusić i Radimir Čačić u Vladu su se dovezli iz krivog smjera, a premijer Zoran Milanović se iz Vlade odvezao također u krivom smjeru.

6. Čačić u elementu: Shit happens!

Na pitanje reporterke Dnevnika Nove TV Sabine Tandare Knezović o tada spornim slučajevima Srećka Ferenčaka i Sanje Kalambure, Čačić je kratko kazao: 'Shit happens!'.

7. Jandroković otkrio demokraciju

Bivši ministar vanjskih poslova i zastupnik HDZ-a Gordan Jandroković u Saboru je u jednoj urnebesnoj epizodi 'otkrio' demokraciju i nasmijao zastupnike.

8. Vinković u istoj rečenici spomenuo hijene i homoseksualce

HDSSB-ov zastupnik Zoran Vinković rekao je kako nikada ne bi dozvolio da se gay pride održava u Đakovu. Napominjući da se iz odnosa žene i žene ili muškarca i muškarca nikada ne može roditi dijete, spomenuo je da nekakva istraživanja koja pokazuju da homoseksualizma ima među hijenama.

9. Kad Bandić zapošljava...

Naša kamera je ekskluzivno snimila vrlo zanimljiv razgovor gradonačelnika Milana Bandića i Ljilje Vokić u kojemu je nasred ulice dogovoreno zaposlenje jedne pripravnice. Vokić se dan kasnije pravdala da je sve bila samo šala.

10. Đurđica Sumrak pokušala ispričati vic

HDZ-ova saborska zastupnica Đurđica Sumrak pokušala je pričanjem vica poentirati u verbalnom duelu s prvim potpredsjednikom Vlade Radimirom Čačićem. Dosjetka je išla otprilike ovako: 'Pita tepih pod, što mu kaže? On mu kaže - pokrit ću te!'

11. Čačić prkosi europskim kritikama: 'Već se tresem!'

Iz Europske su komisije na račun Hrvatske stigle kritike zbog ideje da u Inin nadzorni odbor pošalje ministre. Radimir Čačić je na kritike imao ironičan komentar: 'Već se tresem'.

12. Kerumova 'seka' o zaleđenoj Rivi: To je prethodna vlast postavila skliske ploče

Dok su se Splićani lomili na snijegom i ledom prekrivenoj Rivi, predsjednica Gradskog vijeća Nevenka Bečić rekla je da je Riva zapravo skliska zbog ploča kojima ih je obložila prethodna garnitura na vlasti. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene