Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: S mjesta nesreće premješten helikopter

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četvrti dan nakon nesreće u Vukovaru večeras je počelo premještanje 11 tona teškog helikoptera, koji se srušio u krugu vojarne 204. brigade.

Zbog složenosti vještačenja, ali i samog transporta - helikopter se nije mogao ranije premjestiti. 

Pročitajte i ovo Tin Kovačić u Vukovaru - 1 Ništa nisu krili Sve su oči bile uprte u Plenkovića i Penavu: "Znakovita je jedna stvar vezana uz premijera..." Obljetnica pogibije 12 redarstvenika u Borovu Selu - 1 "Nema ih niti jedne godine" Mlinarić se na obljetnici masakra u Borovu selu žestoko obrušio na SDSS, a Culej otkrio po čemu pamti ubijenog brata

Prebacit će ga u Zrakoplovno-tehnički zavod u Velikoj Gorici na daljnje vještačenje nakon čega bi trebali biti poznati i službeni uzroci tragedije u kojoj je život izgubilo troje ljudi. 

Neslužbeno se navodi kako je uzrok pada helikoptera kvar na repnom rotoru, zbog čega se i vrtio oko svoje osi, pao na betonsku pistu i unesrećio deset osoba. 

Članovi vojno-civilnog povjerenstva, čija se imena za sada drže u tajnosti, počeli su tehničku istragu. 

Nakon tragedije u Vukovaru helikopteri Hrvatskog ratnog zrakoplovstva ne polijeću na pozive za hitni prijevoz životno ugroženih pacijenata. 

Najčešće su to pozivi sa srednjedalmatinskih otoka kojima upravo helikopteri već godinama pomažu u spašavanju ljudskih života. 

Samo tijekom jučerašnjeg dana čak su četiri hitna poziva upućena sa Šolte, Brača i Hvara. Pacijenti su umjesto brzim helikopterima MORH-a prevezeni gliserima ili trajektom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene