Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesvakidašnji prizor

VIDEO Razigrano jato dupina 'u ophodnji' s lučkom kapetanijom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekipa Dnevnika Nove TV dan provela s ophodnjom lučke kapetanije na Kvarneru te kamerom zabilježila nesvakidašnji prizor - jato razigranih dupina koje je doslovno uživalo u moru i suncu. I dok su dupini uživali - djelatnici lučke kapetnije marljivo su radili.

Zaigrano jato dupina poput onog današenjg ne viđa se svaki dan. Njihova brojnost iznenadila je i one koji su svakodnevno na moru. 'To nije baš svakodnevno, ali kad isplovljavamo van, prema otocima - Susak, Lošinj ili Rab, onda imamo česte susrete s našim prijateljima', kazao je Anton Grubšić, zapovjednik broda 'Vid' lučke kapetanije.

>> Riječka lučka kapetanija naplatila 6.500 kuna za pomorske prekršaje

A česti su ljeti susreti kapetanije i nautičara. 'Drago mi je, neka rade svoj posao', kazao je nautičar Siniša Batulić.

Pročitajte i ovo Državni inspektorat i kazne; ilustracija - 1 Skup Uskrs Kažnjeni zbog jaja i kolača: To su najblaže kazne, mogli su platiti 3900 eura Ilustracija Zaštita prirode Dobro razmislite kad vidite visibabu da ne biste izvisili za 26.500 eura

Osim visokih kazni koje se kreću od 1.000 do čak 30.000 kuna za glisiranje uz obalu, razlog sve manjeg broja prekršaja je i stalna prisutnost kapetanije na moru. 'Pa kazne nisu male, međutim kazne su u određenom rasponu, tako da se gleda je li je to prvi puta, je li je to recidivist ili u tom smislu, ako ponavlja normalno da su onda kazne više', kazao je Darko Glažar, kapetan Lučke kapetanije Rijeka.

Većina nautičara osjeća se sigurnije kada je kapetanija na moru. 'Dobro je da su tu, nekako se sigurnije čovjek osjeća', kazao je Volker Lenz, nautičar iz Njemačke. Tijekom cijeloga ljeta pojačano će nadzirati pomorski promet ovi vrijedni ljudi. Stoga, ne treba vas iznenaditi ako vas zaustave, kontroliraju dokumente i na kraju požele ugodan dan.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene