Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vozači oprez

VIDEO Prometno redarstvo nova je sila na zagrebačkim ulicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odlučivat će koga će dignuti pauk, usmjeravat će promet i pisati kazne nepropisno parkiranima. Uskoro se takva praksa očekuje u svim hrvatskim gradovima.

Grad Zagreb rasterećuje prometne policajce dajući nove ovlasti prometnim redarima. Najistaknutije zaduženje trenutačno im je sinkronizirano djelovanje s paukom. Kad djelatnici Zagrebparkinga nađu kandidata, njegove fotografije ne šalju više policiji nego prometnim redarima. Prometni redar naređuje premještanje vozila što analizom utvrdi da je vozilo nepropisno parkirano.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Treći pokušaj Milan Bandić ponovno želi uvesti naplatu parkiranja u cijelom Zagrebu, HSLS pozvao stranke da se usprotive Pogled s parkiranog automobila (Foto: Dnevnik.hr) novi harač zagrepčanima Stigla i potvrda - Bandić će cijeli Zagreb pretvoriti u pet parkirnih zona: "Želi se uvesti sustav naplate prometa u mirovanju"

Kosor zvao pauka zbog Vladinih auta, svi dobili kazne!

"Sigurno je da trebamo štititi one koji trebaju doći u grad i voziti se i voziti dječja kolica po nogostupu i tako dalje", kaže Mate Kraljević, pomoćnik pročelnika za komunalno i prometno redarstvo.

U budućnosti će i usmjeravati promet i kažnjavati krivo parkirane. Trenutačno ih je 22 i prošli su trotjednu obuku na Policijskoj akademiji.

No ne trebamo strepiti ako nam se jednom slučajno zalomio prometni propust. "Sam gradonačelnik je najavio da svima onima koji su se ogriješili, a nikada nisau imali prekršaj takav, na njihov zahtjev sigurno da će im prvi put biti oprošteno", dodaje Kraljević.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene