Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo usmena obećanja

VIDEO Projekt vrijedan 13 milijuna eura već dvije godine čeka dozvolu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok Vlada govori o privlačenju investicija i uklanjanju birokratskih prepreka, ulagači na terenu i dalje imaju velikih problema.

Projekt izgradnje eko-ranča u općini Farkaševac, vrijedan više od 13 milijuna eura, stoji na mjestu jer investitor već dvije godine ne uspijeva s Ministarstvom poljoprivrede dogovoriti kupnju oko tisuću četvornih metara državne zemlje.

Pročitajte i ovo Ilustracija akupunktura bez dozvole Radio je bez licence i ženi probušio pluća: "Zamalo je ubio pacijenticu" Otvorena dionica brze ceste od Mostanja do Vukmanićkog Cerovca Nakon tri godine izgradnje Nakon tri godine otvorena važna obilaznica: Butković najavio nove projekte

"Ovdje gdje ja stojim nalazi se jedan komadić državnog zemljišta nekih pet do šest metara, a u dužinu sto metara", kaže investitor Stjepan Horvat. Dvije stazice državnog zemljišta od petstotinjak četvornih metara potpuno okružene privatnim zemljištem zaustavile su investiciju Stjepana Horvata. Općina mu ih je htjela prodati, ali je zapelo u ministarstvu poljoprivrede.

>> 'Probuditi investicijski ciklus znači probuditi Hrvatsku iz sna'

"Već dvije godine ovo stoji ja ne želim ništa graditi zato što je to državno zemljište, a oni ne žele izići u susret da mi to prodaju", ističe investitor.

Bazeni, teniski tereni, restoran, noćni klub. Investicija vrijedna više od 13 milijuna eura stoji. 3 i pol milijuna eura već je uloženo, u garaži čeka oprema za bazene vrijedna stotine tisuća eura, a čekaju i radna mjesta koja bi se otvorila. "Sa čistačicama, s održavanjem, bazeni kad prorade, čuvarima, 45 ljudi bi bilo sigurnih", dodaje Horvat.

Projektant eko ranča prvi put je pisao ministarstvu poljoprivrede prije dvije godine, ali pisani odgovor još nisu dobili. Samo usmena obećanja. "Da je to pred rješavanjem, da će to biti riješeno u dva tjedna, mjesec dana.Pa su nas onda šetali iz jednog ne to sad nije nadležno ovo ministarstvo nego je nadležno ministarstvo graditeljstva. Tajnik nam je odgovorio da je to sve u redu ali da moramo čekati na red da se to riješi", kaže projektant Miroslav Pašalić.

Posljednje obećanje koje su čuli je da će sljedeći tjedan biti primljeni na sastanak u ministarstvo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene