Obavijesti Video Pretražite Navigacija
(Ne)spretni jezici

VIDEO Slavne izjave na 'engleskom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slavna izjava bivše premijerke Jadranke Kosor kodnog naziva 'day after yesterday' već je ušla u internetsku legendu. Ni ostali domaći političari nisu pretjerano spretni s engleskim.

Mnogi se hrvatski političari u svojim biografijama hvale poznavanjem različitih stranih jezika, ali su često bili uhvaćeni da, kada su to svoje znanje imali priliku javno pokazati, pali ili barem posrnuli na ispitu.

Pročitajte i ovo Jadranka Kosor objava na društvenim mrežama Bivša čelnica HDZ-a "predstavila svoju listu za izbore": "Do pobjede!" Počasni građani u Hrvatskoj - 5 Priznanje za zasluge Ostaje li Gotovina bez titule počasnog građanina Koprivnice? Dnevnik Nove TV doznaje o čemu je riječ

>> VIDEO Ingrid Antičević Marinović na engleskom: 'Pipl mast trast as!'

Famozni pozdrav bivše premijerke Jadranke Kosor mađarskim turistima kada im se pohvalila da je u Mađarskoj bila dan poslije jučer (day after yesterday) već je ušao u internetsku legendu.

Sličnu je sudbinu imao i njezin pokušaj izgovora izvornog naziva Europske banke za obnovu i razvoj.

Njezinom nekadašnjem kolegi ministru Darku Milinoviću engleski je išao mrvicu bolje, no imao je velikih problema s 'tvrdim' naglaskom.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rijetko je pokušavao složiti više od nekoliko riječi na engleskom, ali je znao javnost počastiti pokojom frazom, poput one da bi se jedna tvrtka trebala 'skulpirati'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene