Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko plaća?

VIDEO Evo kako je premijer nasmijao ministre

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Današnja sjednica Vlade trajala je dulje od sat vremena, a završila je zanimljivom raspravom ministara i premijera Zorana Milanovića o plaćanju službenih ručkova.

Premijer Zoran Milanović, koji inače danas slavi 48. rođendan, nasmijao se legitimnom novinarskom upitu o tome tko je platio ručak izaslanstvu iz Norveške koje je nedavno bilo u službenom posjetu Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo U Splitu su ponovo osvanuli uvredljivi grafiti - 6 Tri kaznena djela Policija uhvatila grafitera koji je blatio Milanovića i druge političare, poznato odakle je Andrej Plenković "Druži se s kriminalcima" Vlada o Milanovićevim izjavama: "Novi pisani uradak patološkog lažljivca demonstrira obrazac ponašanja iskompleksiranog luzera"

'Ali kad nam Norvežani daju 20 milijuna eura, onda je red da im platimo ručak. Čije je to ministarstvo bilo? Novinari su provjeravali tko je platio neki ručak norveškoj delegaciji. Na kraju je ispalo da to nije platilo ministarstvo nego...', rekao je Milanović.

Evo što je sve Vlada poslala u Sabor!

'85 posto Norvežani sami', dopunio ga je potpredsjednik Vlade Branko Grčić.

'Norvežani su nam dali, ne znam koliko, milijuna eura', nastavio je Milanović.

'40-ak milijuna eura', dodao je Grčić.

'I još su nam platili ručak, što je ustvari skandal. Gdje je tu hrvatska gostoljubivost?', počeo se smijati premijer, a potom i ostali članovi Vlade.

'Da se razumijemo, trošak ručka se tereti na projekt, o tome se radi. A projekt je sufinanciran u omjeru 85:15', objasnio je Grčić.

'Ovo poništava ono pravilo da nema besplatnog ručka. Ima', kazao je premijer.

'Skoro', zaključio je Grčić.

Kako je zvučao cijeli razgovor i što mu je prethodilo pogledajte u priloženim videima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene