Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo 150 kuna

VIDEO: Posvajanje čeka još 600 šišmiša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U špilji Veternici na Medvednici može se vidjeti i posvojiti šišmiša za 150 kuna. No, novac u akciji 'Usvoji šišmiša' koji bi trebao ići za zaštitu te ugrožene životinje, sporo se prikuplja, jer ljudi ne žele ponijeti šišmiša kući. Ružan im je i boje ga se.

Kud već godinama vise čekajući posvojitelja 'sad im smeta buka, rasvjeta, naša tjelesna temperatura grije spiljski zrak', rekla je Snježana Malić Limari, voditeljica Parka prirode Medvednica. Time im možemo naštetiti na način da se vviše ne vrate, da u toj spilji ne formiraju materinsku koloniju ovdje. Da posvojie šišmiša dovoljno je dati 150 kuna. Statistika ipak nije poražavajuća. Do sada je, u protekle tri godine posvojeno 500-injak šišmiša.

Pročitajte i ovo Hrvati u Zambiji Poznati datumi ročišta Hrvati u Zambiji izjasnili se da nisu krivi: ''Pravda se samo odgađa, to mora biti deprimirajuće'' Ilustracija Bizaran slučaj Muškarac umro od gotovo zaboravljene bolesti nakon jezivog susreta usred noći

>> Šišmiši se međusobno raspoznaju po glasu

Ostalo ih je u najboljem slučaju još 600. A što ako se nakon senzibiliziranja javnosti javi više od 600 dobrih ljudi? 'Onda ćemo krenuti u novi krug posvajanja. To je promotivna akcija, pa nije nužno da jedan šišimiš ima jednog posvojitelja. No za sad je jedan šišmiš, jedan posvojitelj, jedno ime.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene