Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moraju intervenirati

VIDEO: Pogledajte kada vam pauk ne smije odvesti auto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vozači u glavnom hrvatskom gradu imaju razloga za zadovoljstvo. Ustavni sud zabranio je Zagreb Parkingu uklanjanje automobila ako su na nogostupu parkirani dalje od jednog metra od zida zgrade jer pješaci mogu neometano proći.

Nova odredba izavala je pomutnju među vozačima. Neki sada misle da mogu parkirati i nasred ceste jer su - dovoljno daleko od zida. Pauk više ne smije dignuti automobil s nogostupa ako do zida ima još metar za prolaz pješaka, a ovu odredbu Ustavnog suda već znaju i zagrebački vozači.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Najteža odluka Ustavnog suda Dnevnik Nove TV doznaje pozadinu donošenja krucijalne odluke o Milanoviću: "Lomila su se koplja zbog jedne stvari" Đorđe Gardašević, ustavni stručnjak Sporna odluka Ne stišavaju se reakcije na Ustavni sud: Stručnjak objasnio u čemu je problem

'Od 3.10 Ustavni sud u Zagrebu donio je presudu da pauk ne smije nositi vozila osim u iznimnim situacijama, kada ga pozovu vozila hitne pomoći, vatrogasci ili policija i ako onemogućuju prolaz', čitao je djelatnicima Zagreb Parkinga vozač kojem je pauk došao odnijeti vozilo.

Ipak, u Zagreb Parkingu kažu kako je dotični vozač krivo obavješten. 'Dvanaest je situacija u kojima pauk može dignuti vozilo – ako se nalazi na mjestu za osobe s invaliditetom, na obilježenom pješačkom prijelazu, pješačkom otoku, pješačkoj zoni, na nogostupu ako je manje od metra, na raskrižju ili udaljenosti manjoj od 5 metar od najbližeg ruba, na dijelu ceste gdje preglednost nije dovoljno dobra, na biciklističkoj stazi', kaže direktor Zagreb Parkinga Robert Mišeta.

>> Pauk ne smije više dizati automobile s nogostupa

Zagrepčani koje smo zatekli na ulicama uglavnom su rekli kako se ne boje komunalnih redara, a jedan od njih koji je bio nepropisno parkiran rekao je kako ga nije strah jer se nalazi u automobilu. Pravnici upozoravaju kako komunalni redari odluke provode neselektivno, a sami komunalni redari rekli su nam kako nam ne smiju davati izjave dok su na dužnosti.

Ipak, jedan od djelatnika pauka nam je objasnio kako imaju dosta posla. 'I danas smo imali hitnu intervenciju žena je stala na tramvajskoj pruzi', rekao je djelatnik koji nam je na pitanje bili joj i dalje uzeli auto da joj je bilo zlo, pa da je stala na prugu bi li joj odgovorio kako oni uzimaju aute nego ih samo premještaju. A ta usluga premještanja stoji 800 kuna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene