Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vidi sve

VIDEO Ovaj policijski kombi je strah i trepet za vozače! Evo zašto!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija ima novo supervozilo. Opremljeno kamerama koje prate situaciju na terenu.

Iz novog se policijskog kombija može vidjeti sve o drugim automobilima, vozaču, svim prekršajima koje je imao, ali i ostalim sudionicima u prometu. No glavni cilj, milijun i 300 tisuća kuna vrijednog supervozila isključivo je, kažu u policiji, lov na automobile koji nemaju osiguranje ili su ukradeni.

Pročitajte i ovo Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Huligani Čeka li Hajduk najstroža kazna ikad izrečena? Evo kada stiže odluka: "Postoji velika mogućnost..." Maltretiranje djevojke u Splitu Kriminalistička obrada u tijeku Dvije nasilnice iz Splita noć provele u policijskoj postaji: Prijeti im visoka kazna

Na prvi pogled izgleda običan policijski kombi za očevide, ali na krovu su četiri posebne kamere koje snimaju cijeli promet lijevo, desno, ispred i iza kombija. "Primarna zadaća tog sustava je automatsko očitavanje prepoznavanje provjera registarskih oznaka na vozilu", pojašnjava Milan Draženović, načelnik PP Split.

FOTO PAO NA GRANICI: Evo gdje je skrio drogu vrijednu 1,5 MILIJUNA KUNA

Kako to izgleda u praksi, provjerili smo i sami. S policijskim kombijem otišli smo na ugibalište i snimali registracije. Na svaki neregistrirani automobil, oglašava se zvučni ili signal u boji.

"Znači mi sankcioniramo vozilo i ukoliko je moguće izdajemo mjeru pisanog upozorenja ukoliko je vozilo do 15 dana neregistrirano", kaže policajac Šime Buzov.

Na policijskom laptopu osim prekršaja, policija može vidjeti i sve ostale podatke o automobilu, njegovom vlasniku, ostalim prekršajima, ali i prekršajima svih vozača koji su se ikad vozili u tom automobilu. "Onaj tko uplati policu obveznog osiguranja i registrira vozilo, nema potrebe da strahuje od policije", kaže Draženović.

Jer jedini cilj ovog superkombija je, poručuju, isključivo uklanjanje neregistriranih automobila. Za vozače strah i trepet na ulicama, policija se samo nada da će uspjesti smanjiti broj neispravnih automobila na cestama i podići razinu sigurnosti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene