Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjereno, Nova TV, četvrtak u 22:40

VIDEO: Opasna pirotehnika lako se nabavlja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koliko lako djeca mogu kupiti opasne petarde i koliko ima ilegalnih preprodavača na ulicama?

Odgovore na ova pitanja ekipa Provjerenog istražila je skrivenom kamerom.

Pročitajte i ovo Provjereno - problem nedostatka liječnika - 6 večeras u Provjerenom Patila u agoniji sa slomljenim kukom, jer nije bilo liječnika da je pregleda! Provjereno: Dom zdravlja - 1 Tko će nas liječiti? Ženi sa slomljenim kukom htjeli dati samo tabletu, ali ni nju nisu imali: "Samo su ispunili papirologiju i pozdravili se s nama"

Postoje tri kategorije petardi. Prva se može kupiti u svakoj trgovini mješovite robe i mogu je kupiti djeca od 14 godina. Ostala pirotehnika prodaje se samo u ovlaštenim trgovinama. Nasumce smo odabrali nekoliko takvih. Petnaestogodišnji dječak obilazio je trgovine koje prodaju pirotehnička sredstva i kupovao najjače petarde – njegovom godištu zabranjene.

Novinar Edin Mahmuljin testom je provjerio koliko teške ozlijede može uzrokovati petarda. Kako bi test bio uspješan protetičar je izradio estetsku rukavicu za šaku čija koža imitira ljudsku. Od eksplozije petardi godišnje nastrada oko četrdeset djece. Priču pogledajte večeras, u emisiji Provjereno na programu Nove TV u 22:40.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene