Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Padala i tuča

VIDEO Nakon grmljavinskog nevremena u Puli - poplava!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istru je prijepodne zahvatilo grmljavinsko nevrijeme, a uz jaku kišu na mahove je padala i tuča. Čitatelj iz Pule poslao nam je snimku poplave na cestama, ali u zgradama.

Snimke i fotografije nevremena šaljite nam na moj.report@novatv.hr!

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Jako nevrijeme nestabilno vrijeme FOTO/VIDEO Jako nevrijeme zahvatilo županiju: Potopljena naselja, ceste, vrtić

Grmljavinsko nevrijeme popraćeno tučom i jakom kišom zahvatilo je prijepodne veći dio Istarske županije, naročito područje grada Pule, a najviše kiše palo je na području Umaga.

Pulska vatrogasna postrojba izvijestila je da su vatrogasci u nekoliko navrata intervenirali kako bi pomogli pri ispumpavanju vode iz jednog poslovnog prostora u Ciscuttijevoj ulici u središtu grada. Glas Istre javlja da je jedna je ekipa otišla pomoći i gospođi čiji je automobil upao u rupu. Pretpostavlja se da se šaht zbog prevelike količine vode podigao, a kotači automobila zaglavili u njemu.

Prema pisanju portala Istramet, do 11 sati najviše je kiše palo u Zambratiji kraj Umaga (47 milimetara), u Balama je palo 40 milimetara, u Umagu 37, a u Puli 17. U ostalom dijelu Istre pale su znatno manje količine, većinom između 5 i 10 milimetara. Prema podacima tog portala, samo u razdoblju od dva sata na području Istre zabilježeno je oko 1.500 udara munja.

Inače, u cijeloj Istri zabilježene su relativno niske temperature zraka, koje su se 11,30 sati kretale od 9 u unutrašnjosti pa do 13 stupnjeva Celzijusa uz obalu. Prometnice u Istri su mjestimice mokre i skliske, pa istarska policija upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Nakon obilne kiše Pula je ostala pod vodom, čemu svjedoči i snimka koju nam je poslao čitatelj Dnevnik.hr-a. (D.M./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene