Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukidaju im naknade?

VIDEO: 'Moje dijete je trebalo živjeti samo dvije godine'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prijedlog zakona o socijalnoj skrbi uzrujao je roditelje i članove udruga koji imaju djecu s posebnim potrebama.

Najviše ih je zaboljela činjenica da država štedi na njihovoj djeci, tako što roditeljima koji imaju status njegovatelja ukida 50 posto osobne invalidnine. Ministar zdravstva odmah je reagirao tvrdeći da to nije istina. Priznaje, takva odredba u prijedlogu zakona doista je postojala, ali je prije nekoliko dana izbačena. 'Neće biti smanjenja prava. I kod toga stojim i iza državnog tajnika i sada', poručio je ministar.

Nagađanja o ukidanju su jako pogodila majku njegovateljicu Leonelu Pompe.  Leon ima pet i pol godina, ne govori, hrani se na sondu i aparati mu pokreću srce. Diše uz pomoć kisika i ima samo 12 kilograma. Teško je bolestan. 'Moj Leon je imao prognoze da neće doživjeti niti dvije godine. Skoro četiri godine više, evo hvala ti dragi Bože živi pod te dvije godine. Znači, pokazao je svoju borbenost. Ja sam uvijek govorila kako je on došao sa svojom zadaćom na ovaj svijet. I evo zašto je došao. Došao je s razlogom. Da ja njega dam u ustanovu, vjerujte mi, ne bi živio duže od 6 mjeseci', ističe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Adminstracija, nerazumijevanje, itd. VIDEO: Život u svijetu birokracije i nerazumijevanja Slika nije dostupna Djeca s posebnim potrebama 'Društvo koje ne prihvaća drugačije ne može opstati'

Iako je Leon veći dio kratkog života proveo po bolnicama, njegova majka ne želi ga dati ni u kakvu ustanovu. Iako joj, kaže, možda ne može riječima izraziti ljubav, ali njegove krupne plave oči daju joj svu snagu.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene