Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za nadolazeće blagdane

VIDEO: Mališani Osijek namjeravaju uljepšati vlastitim anđelima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječki mališani u dječjim radionicama izrađuju božićne ukrase koji će ovih blagdana krasiti osječke trgove.

Uz malo mašte, boje i papira, malena je Karla izradila svog anđela. 'Ovo je moj anđeo i zove se Sara', povjerila nam se. Sara i drugi anđeli nastali su u kreativnoj radionici. Maštoviti će klinci ove godine gradu Osijeku prištedjeti novac za Božićne ukrase. Kažu, time će ukrasiti cijeli grad za Božić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kupci u šoku "Odjednom sam čuo lomljavu": Sa stropa trgovačkog centra pali božićni ukrasi, ozlijeđeno šest osoba Anđeli pred zatvaranjem: Traže pomoć - 4 Splitski Anđeli pred bankrotom Udruzi koja brine o djeci s poteškoćama u razvoju prijeti zatvaranje: Država im poslala dva dezinficijensa i paketić maski

>> Svi gradovi štede na ukrasima osim metropole

Od običnog kartona uz dječju maštovitost nastaju zanimljive kreacije. Posla su se primili i roditelji. Od prvih koraka, kažu, djecu treba učiti kako da energiju usmjere na vlastitu kreativnost.

Odvratiti mlade od nasilja

'Ima tih projekata, ali je mala posjećenost. Mislim da je stvar u roditeljima', rekla nam je Arijana Senčar Majetić. Uz nekoliko poteza kistom, ukrasa je sve više. Andreja će njegov anđeo čuvati u školi. 'Mi se ne tučemo. Nekad se malo znamo, ali to se samo igramo', kaže Andrej Hengl.

U noćnim satima prijete i opasnosti. Naučiti ih da odole izazovima ulice, velik je zalogaj. U kreativnim radionicama uče ih nekim drugim vrijednostima. 'Treba djecu što više zaposliti da manje misle na nasilje i da svoju energiju koriste kreativno, ili da se bave sportom', napominje majka Angelina Lončarić. Mali umjetnici pokazali su da mogu i žele. Sad je red na onim velikima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene