Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne želi na Pantovčak

VIDEO Kolinda Grabar Kitarović želi ured u ovoj vili, stručnjaci protiv

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izabrana predsjednica Republike ne želi na Pantovčak. Zatražit će da se Ured predsjednice premjesti u državnu vilu u Visokoj ulici.

Devet apartmana s kupaonicama, stilski namještaj i svilene tapete trebali bi van, jer prostor nije uredski, a stručnjaci za sigurnost tvrde i kako je taj objekt daleko teže štititi nego sadašnji Pantovčak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Što je htio postići Policija i vučne službe intervenirale na Pantovčaku: Muškarac pred Milanovićev ured donio i transparent Sanacija Pantovčaka - 3 Aktiviralo se klizište Počinju pripreme za sanaciju Pantovčaka: Još se ne zna koliko će sve trajati ni koliko će koštati

Državna rezidencija u Visokoj ulici 22, kažu stručnjaci, ne odgovora sigurnosnim kriterijima. osim što je smještena u vrlo uskoj ulici, neprikladnoj za delegacije s puno automobila, jedan od glavnih sigurnosnih nedostataka jest što je smještena u slijepoj ulici.

Kolinda Grabar Kitarović i Ivo Josipović u četiri oka na Pantovčaku: Evo što je bilo

Stručnjaci za sigurnost kažu da je potrebno imati više ulaznih i izlaznih pravaca. 'Neka dođe do urušavanja krovišta bilo kojeg stambenog objekta na tom pravcu, zakrčena je prometnica i ne može se doći do sjedišta', kaže Mate Laušić, stručnjak za sigurnost.

U najstrožem centru grada, od zgrada vlade i sabora na Markovu trgu, državna je rezidencija udaljena svega tristotinjak metara. Sa stražnje stražena okružena je parkom. Povezana je, tvrde upućeni, s Mesničkom 23. Odnosno zgradom koju koristi vlada.

Kad su pregovarali Vlada i MOL, kamere su posljednji put ušle u dvorište samog objekta. 'Unutra više od četiri automobila ne može stati, gdje će ostatak kolone, na prometnici? Inkomodiraš stanare', kaže Laušić.

Svečanu večeru u čast Angele Merkel, upravo u vili u Viskoj, organizirala je 2011. Jadranka Kosor. U 9 apartmana ukrašenih svilenim tapetama i stilskim namještajem najčešće odsjedaju visoki gosti. Poput japanske princeze, kosovske predsjenice, a spavala je ondje i Margaret Tacher.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene