Obavijesti Video Pretražite Navigacija

VIDEO: Kolinda i premijerka na 'pomirbenoj' kavi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolinda Grabar Kitarović i premijerka Jadranka Kosor popile su kavu u Dubrovniku.

Predsjednica Vlade susrela se i popila kavu s veleposlanicom u SAD-u Kolindom Grabar Kitarović koja je prošloga tjedna imenovana pomoćnicom glavnog tajnika NATO-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat u Europi Poljska bijesni jer je Rusija povrijedila zračni prostor: Varšava traži objašnjenje Moskve Predsjednica udomila labradoricu Kiku (Foto: Dnevnik.hr) Labradorica Kika Iz azila na Pantovčak: Predsjednica tijekom posjeta Virovitici udomila psića

Ni bi to bilo ništa čudno da javnost nije iznenadila pomalo suzdržana reakcija premijerke Jadranke Kosor na prošlotjedno imenovanje hrvatske veleposlanice u SAD-u na mjesto pomoćnice glavnog tajnika NATO saveza za javnu diplomaciju.

Službeno je to premijerka nazvala dobrom vješću no njezini suradnici kažu kako nije bila oduševljena načinom kojim je veleposlanica Grabar Kitarović otišla. Njih dvije bile su Sanaderove ministrice, a zadnje tri godine Grabar Kitarović je u Washingtonu, ostaje tamo do ljeta, a Vlada i predsjednik krenuli su u potragu za novim velepsolanikom u SAD-u.

Ponudu za posao pomoćnice za javnu diplomaciju dobila je osobno od Andresa Rasmusena. Poslije Ivana Šimonovića, pomoćnika glavnog tajnika UN-a, imenovanje Kolinde Grabar Kitarović na visoku poziciju u NATO-u nedvojbeno je i promocija Hrvatske. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene