Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Karamarko o svemu

VIDEO 'Koga briga za koga ste vi dragi prijatelji? Nije važno u ovom trenutku što Vlada misli'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef HDZ-a Tomislav Karamarko otvorio je dušu novinarima o svim gorućim temama posljednjih dana, referendumu, proračunu, Pelješkom mostu...

Stav HDZ-a oko referenduma o braku je poznat, a kako će glasati sam Karamarko, još je jednom ponovio novinarima osobno. "Apsolutno 'za'!. Mi smo to već učinili javno, mislim da ćemo to učiniti kroz dva dana, na jedan odgovarajući način i preporučiti našim članovima i simpatizerima da glasaju 'za'", odgovorio je šef HDZ-a.

Pročitajte i ovo Presica Možemo! - 12 IZ MINUTE U MINUTU Benčić otkrila prve poteze ako postane premijerka Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

Zamoljen da komentira situaciju u Croatia Airlinesu, Karamarko je rekao kako mu je žao što nema kupaca za tu tvrtku. Istaknuo je kako CA mora "dobiti neku novu energiju" te da moramo imati svoju aviokompaniju.

Zastupnik HDZ-a: Svatko će normalan u nedjelju glasati 'ZA', Bandić: Ispričajte se građanima

Na pitanje o tome hoće li HDZ zatražiti u Saboru glasovanje o povjerenju Vladi, Karamarko je rekao da hoće. Istaknuo je kako je on sam namjerno apstinirao od diskusije u Saboru, a kao razlog je naveo to da je pustio bivše ministre i svoje kolege iz stranke da diskutiraju o proračunu s premijerom Milanovićem i Vladom.

"Nismo čuli nikakve suvisle odgovore", dodao je Karamarko i zaključio kako predstavljeni proračun nije razvojni. Osvrnuo se na premijera i njegove izjave o tome kad će građanima biti bolje. "Bit će nam bolje vrlo brzo, za šest mjeseci pa tsunami investicija i tako dalje, pa smo čuli da će nam biti bolje za godinu dana. Sad čujemo za tri do četiri godine, dakle on zove narod, on zove glasače, dajte glasajte za nas jer sigurno za četiri pet, slijedeći mjesec će to biti za šest godina", obrazložio je Karamarko.

Tražit će prijevremene izbore

Naglasio je razočaranost politikom aktualne Vlade i na pitanje o traženju prijevremenih izbora, Karamarko je jasno rekao kako će HDZ to učiniti. "Mogu sad definitivno reći da ćemo tražiti prijevremene izbore", zaključio je.

Karamarko je komentirao i prikupljanje potpisa za referendum o ćirilici. Naglasio je da se poštivao zakon o manjinama i članak 8. da taj referendum ne bi bio potreban. Posebno je naglasio problematiziranje članka 8., ako treba i na Ustavnom sudu.

Na pitanje o izgradnji Pelješkog mosta, Karamarko je rekao kako će ga se kad-tad izgraditi, bilo vlastitim sredstvima ili novcem europske unije. "Neka gospoda su pričala kako tamo neki luđaci pričaju o gradnji Pelješkog mosta", rekao je Karamarko i dodao kako malo karikira i da se nada kako se vladajući neće naljutiti.

Borben i emotivan

Šef HDZ-a komentirao je i izjave HDZ-ovog zastupnika Maria Župana uzagrebačkoj gradskoj skupštini, koji je rekao kako će svatko normalan u nedjelju izaći na referendum i zaokružiti "za". Rekao je kako svatko može u trenutku povišenih tenzija reći svašta te da ne zna je li to izrečeno u kontekstu neke rasprave ili drugačije.

"Naravno da se ne slažem s takvim izričajem. Svatko ima pravo na svoje mišljenje i svoje odluke. Mi smo rekli koje su naše odluke. Ne bih zamjerio mladom čovjeku koji je odnedavno u politici, koji je borben i emotivan", rekao je Karamarko.

Pozvao je na smanjenje tenzija sa svih strana i manje politiziranja oko teme referenduma o braku.

Vidjeli smo Vladin spot, rekao je na kraju Karamarko i naglasio kako HDZ neće imati spot. "Koga briga za koga ste vi dragi prijatelji? Izvolite izaći u nedjelju i zaokružite pa ćemo vidjeti što narod misli. Nije važno u ovom trenutku što Vlada misli", istaknuo je Karamarko.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene