Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Dalmacija nije samo more'

VIDEO: Kako se rashlađuju u kipućoj Zagori?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još jedan topao ljetni dan u cijeloj Hrvatskoj, no u Dalmatinskoj zagori žale se kako je njima još dvostruko toplije - nema vjetra s planine, a ni mora da ih rashladi. Spas se traži u svakoj jami koja ima vodu. A ako ste zalutali stranac, lako se okupate i u gradskoj fontani.

Na putu prema obali izgubili su se mladići iz Portugala, a spas od vrućina potražili su u fontani u Kninu. Isto je kažu, kao i na moru. S nima se baš i ne slažu domaći mladići koji na 37 stupnjeva nemaju prevelikog izbora. Na more ne mogu, a omiljenom kupalištu iz djetinjstva u općini Promina, mogu prići samo oni snažnijih mišića jer iz Nacionalnog parka Krka, na ovom mjestu ne žele kupače. Nekoć kupalište, mjesto za ljubav i dobar roštilj danas je pusto jezero. 'Ja sam kao vatrogasac svašta prošao, i brda i doline, ali ovdje mi je stromo pa mi je nezgodno spustiti se dole, kazao je vatrogasac Josip Čulina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stigla pomoć Život na 1000 metara: U 81. godini prvi put se grije uz štednjak! Slika nije dostupna 'Gore ne može' Pale i suze: Zagora bez vode na +37!

'Da ste došli prije četiri ili pet godina ovdje bi zatekli i 50-ak Prominjana koji se kupaju', kazao je je Paul Cota iz Općine Promina. Nema kažu, u Zagori ni novca ni vremena za prave plaže. Iako su tek 30-ak kilometara udaljene. Stare se navike, ma kakve bile, ne mijenjaju lako. No, u Zagori se dok je vode ne žale pretjerano na vrućinu i ponosno poručuju - Dalmacija nije samo more.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene