Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predstavljanja na Novoj TV

VIDEO Izbori za EU parlament: Predstavljanje stranaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova TV objavljuje predstavnike stranaka koje se natječu na Izborima za EU parlament.

Povodom izbora za Europski parlament koji će se održati 25. svibnja i u kojima glasači Hrvatske biraju 11 eurozastupnika, na portalu Dnevnik.hr možete pogledati njihova predstavljanja. Od ukupno 48 stranaka snimanju predstavljanja programa na Novoj TV pristupilo je njih 15.

Pročitajte i ovo Ilustracija zaostajemo za prosjekom Objavljeni su podaci o BDP-u, izjednačeni smo s Mađarskom i na začelju smo EU-a Ilustracija Budućnost pred vratima Hrvatska je ušla u najužu jezgru jednog od najjačih globalnih sustava: Iduća godina mogla bi biti presudna

Izbori za Europski parlament održat će se u nedjelju, 25. svibnja i na njima će birači izabrati 11 hrvatskih zastupnika.

Zastupnici se biraju po proporcionalnoj zastupljenosti i preferencijalnim glasovanjem. Birači, naime, mogu glasovati samo jedanput i samo za jednu listu, ali na glasačkom listiću mogu označiti i jednog kandidata kojem daju prednost pred ostalima na listi za koju glasuju (preferirani glas).

Pravila Nove TV d.d. za izbornu promidžbu za EU parlament 2014.

Izborna promidžba počela 7. travnja

Za 11 zastupničkih mjesta u Bruxellesu bori se sedam koalicijskih i 18 samostalnih stranačkih lista, dakle ukupno 25. Među njima nema ni jedne liste grupe građana, nitko se, naime, nije odvažio prikupiti za to potrebnih pet tisuća potpisa. Na kandidacijskim listama ukupno je 275 kandidata. Na prošlogodišnjim, prvim izborima za Europski parlament biračima su se nudile tri liste više, dakle njih 28, no birao se i jedan eurozastupnik više, dakle njih 12.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene