Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bandić o napisima u medijima

VIDEO: 'Imao sam problema sa suprugom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na redovitoj konferenciji za medije zagrebački gradonačelnik požalio se kako je imao probleme sa suprugom zbog napisa u pojedinim medijima.

Gradonačelnik Milan Bandić spomenuo je kako se u nekim medijima pisalo kako ga nije bilo na nekom događaju, na koji je kako kaže došao kasno, zbog čega je imao problema sa suprugom Vesnom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dan poslije izbora Milanović: Kampanja je bila zloćudna; HDZ: Mi smo najjača stranka Slika nije dostupna Popis portala koji su dobili gradski novac Zagrepčani, znate li koje medije sufinancirate?

'Jednom sam pročitao da nisam bio na jednom skupu i imao sam sa suprugom problema. Ja sam došao oko ponoći i ostao s ljudima dva sata, zamislite kojih sam ja problema imao s Vesnom i to još nisam riješio', rekao je Bandić.

'Socijalna pravednost je kičma ovog proračuna'

Većina razgovora s medijima bila je u znaku prijedloga proračuna za 2011. koji je upućen Gradskoj skupštini. 'Živimo u vremenu krize i recesije. Dva mjeseca smo s kolegama pripremali ovo što smo uputili Gradaskoj skupštini i reći ću vam u jednoj rečenici, sa osnovnom intencijom da u vrijeme krize i recesije teret krize što ravnomjernije rasporedimo nema kompromisa ni s kim da se ta filozofija proračuna stavi u ladicu', rekao je zagrebački gradonačelnik.

'Socijalna solidarnost, socijalna osjetljivost, socijalna pravednost na tragu imovinskog cenzusa je filozofija i kičma ovog proračuna i oko toga nema pogađanja. Možemo se samo pogađati o tome je li to 1.700 kuna per capita ili je 1.800, o tome možemo razgovarati', dodao je.

'Uvjeren sam da većina Zagrepčana podržava proračun'

'Ako je to kompromis, onda svi kucaju na otvorena vrata, ali ako je nešto drugo u pitanju samo zato što sam ja to predložio, a bojim se da ima toga, tko je prvi. Ja sam prvi predlagao socijalne mjere prije 10 godina, samo tada je bilo drugo vrijeme.'

'Ako se želi poništiti cijela stategija principa socijalne pravednosti onda s tim nema kompromisa. I onda oni koji govore o novim izborima, oni kucaju na nove izbore, ja sam protiv novih izbora. Izbori ne trebaju, ali ako žele imat će ih, ukoliko ruše cijeli koncept. Ja sam više nego uvjeren da ogromna većina Zagrepčana podupire prijedlog koji sam poslao u skupštinu.

'Oni koji imaju više neka plate više, i obrnuto, to je u ime pameti', rekao je Bandić.

'Nismo se ponašali kao pijani milijarderi'

Na upite novinara o situaciji u Holdingu i tvrdnjama kako nema novca Bandić je komentirao kako dovoljno novaca nema ni u gradu. 'Mi se nismo 16 mjeseci ponašali kao pijani milijarderi na brodu koji je probušen, nego smo radili na tragu smjernica gospodarskog oporavka', izjavio je Bandić

'Ono što nemamo ne možemo podijeliti. Morat će se svi uklopiti u nova vrememna, bolje štediti i bolje raditi i svima će nam biti bolje. Do sada je gradska blagajna bila kasica prasica za nerad, neodgovornost, prazne hodove. Zagrabi, Mando, zagrabi.'

Bandić je rekao i kako će platiti sve obaveze prema ZET-u. 'Sve obaveze prema Holdingu ćemo podmiriti,a ne možemo i nećemo podmiriti neodgovornost i nema te sile koja će me na to natjerati. Što bi ja bio pijani milijarder? Pijan možda da, ali milijarder ne', rekao je. 

Odluku o parkiranju će predložiti na idućoj skupštini u 12. mjesecu, jer, kako je rekao, radi se o izuzetno osjetljivoj odluci.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene