Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vjerovali ili ne...

VIDEO Ima 12 tvrtki, ali ih ne zna nabrojati - 'Nekad je tu bilo bajno. Sad je pakao!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Tjeraju nas da radimo. Ne daju nam plaću. Kad stanemo s proizvodnjom plaću nam da, ali samo onima koji su se bunili. Nekad je tu bilo bajno. Sad se pretvorilo u pakao', ispričao je Matej za magazin Provjereno.

Neredovite isplate plaća, neisplata doprinosa, premještanje zaposlenika iz jedne tvrtke u drugu - samo je dio onoga što navodi zaposlenik Pan tvornice papira Zagreb.

Matej u Panu radi sedam mjeseci no već mu tri plaće kasne.

Prema podacima do kojih je došao magazin Provjereno, u sudskom registru ime Marinka Mikulića, poslodavca ovih ljudi, spominje se u 12 tvrtki.

Pročitajte i ovo Provjereno: Marijan Gregurina - 5 Život stao u pet vrećica Marijan je ostao bez svega, a država mu je pomogla sa 150 eura: "Nikad nisam zamišljao ovakvu starost. Nikad." Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih"

VIDEO 'Ovo je kuća mog pradjeda. Drugim ljudima malo izgleda strašno i sve, al' meni je tako ok. To je moj dom'

Iako nije ništa protuzakonito u tome da čovjek ima 12 tvrtki, zanimljivo je da tvrtka čiji je direktor u temeljnom kapitalu ima 75 milijuna kuna, a po podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje ta tvrtka nema ni jednog zaposlenog.

'Znate li koliko sste tvrtki osnivač', upitao je novinar magazina Provjereno gospodina Mikulića.

'Pa kako ne bih znao. Znam nabrojati sve tvrtke', rekao je Mikulić no je li u tome i uspio, pogledajte u priloženom videu magazina Provjereno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene