Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi nakon samo pet godina

VIDEO: Rođendan Dnevnika Nove TV: 'Uspjeh govori sam za sebe'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povodom 5. rođendana Dnevnika Nove TV organizirana je svečana proslava.

Priča je to, koja je u samo pet godina, dovela do najjačeg i najgledanijeg informativnog programa u zemlji. Priznanje za taj uspjeh, osim gledatelja Nove TV, danas su svojim prisustvom odali i predstavnici brojnih medija.

Pročitajte i ovo Teška nesreća u Sisku - 1 OZLIJEĐENA DVA RADNIKA Detalji urušavanja zgrade u Sisku: "Ovo je vrlo prometna ulica, moglo je doći do još veće tragedije" Narko bos pred Županijskim sudom - 1 Doveli ih specijalci FOTO Duge cijevi na ulicama Zagreba: Krijumčari kokaina dovedeni na sud

>> 'Ne odustajemo i puštamo gledatelje da sami zaključuju'

Pred brojnim auditorijem u studiju Dnevnika Nove TV, predsjednik Uprave Dražen Mavrić i direktorica Informativnog programa Iva Gačić s par prigodnih riječi obratili su se okupljenom mnoštvu. 'Želim zahvaliti Ivi i ostalim kolegama, koji su utkali dio sebe u ovaj uspjeh', istaknuo je Mavrić.

Dalje istom snagom, putem i ciljem

Dodao je kako je ideja i cilj o najgledanijem informativnom programu u državi, mnogima prije pet godina zvučala suludo, no sadašnji uspjeh govori sam za sebe. 'Tim ćemo putem i s istim ciljem nastaviti i dalje', zaključio je Mavrić. Situacija prije pet godina i sada, uvelike se promijenila. Dnevnik Nove TV od skromnih, ali ambicioznih početaka, prerastao je u informativnog lidera u zemlji. 'Ja to zovem uspjehom', istaknula je Iva Gačić.

'Kad radite informativni program, najvažnije je da nam ljudi vjeruju. Najnovije istraživanje pokazalo je kako je informativni Dnevnik Nove TV emisija kojoj se uvjerljivo najviše vjeruje. Čak 43,9 posto gledatelja. Na to sam iznimno ponosna', rekla je Gačić. 'Zahvaljujem svim kolegama i čestitam im rođendan te im želim svako dobro', dodala je direktorica Informativnog programa.

Dnevnik Nove TV je središnja informativna emisija kojoj građani najviše vjeruju. Uvijek i svugdje prisutan

Saša Kopljar, koji je u New Yorku, prisutnima se obratio s par prigodnih riječi video vezom, putem veliko touch screen zaslona, kojim obično u središnjoj informativnoj emisiji barata Mislav Bago. 'Evo, i preko oceana, Dnevnik Nove TV je uvijek i svugdje prisutan', istaknuo je Kopljar. 'Sačuvajte mi komad torte', našalio se na kraju voditelj.

Najobjektivnija televizija

Evo i nekoliko činjenica, odnosno podsjetnika o utjecaju središnje informativne emisije Nove TV na medijski prostor u Hrvatskoj. Podsjetimo, 10.10.2005. u 19.15 sati emitiran je prvi Dnevnik Nove TV, iz novog studija na Remetinečkoj cesti. Ujedno, to je bio i ostao najveći otvoreni studio u regiji. Prvi voditelji bili su Marija Miholjek i Petar Pereža.

Središnji Dnevnik Nove TV traje 50 minuta, a ove godine stigla je prva nagrada za kvalitetan rad i uspjeh. Radi se o nagradi 'Miko Tripalo', za promicanje demokracije, ljudskih prava i slobode medija. Nadalje, to je središnja informativna emisija kojoj građani najviše vjeruju, prema istraživanju Pulsa iz 2009. godine. Prema nezavisnom istraživanju provedenom u deset zemalja okupljenih u Mreži medijskih centara jugoistočne Europe, 2008. godine, Nova TV je proglašena najobjektivnijom televizijom.

Prvi po inovaciji i novitetima

Od inovacija, Nova TV uvela je voditeljske parove, moderna grafička rješenja, udarne vijesti, virtualne reportaže, istraživanja javnog mijenja, video zid s touch screen tehnologijom, prvi AVID sustav u Europi nakon BBC-ja (u kojem novinari sami uređuju priloge), LED rasvjetu u studiju (ušteda energije) i prvi XDCAM u regiji te poznatu akciju 'Želimo znati' i rubrike 'Scena' subotom i 'Pregled tjedna' nedjeljom.

Sve to na okupu drži 50 novinara i 50 djelatnika tehnike u informativnom programu, na čelu s urednicima Antunom Maslom, Ivanom Ivančić, Ksenijom Kardum, Tanjom Novak, vanjskopolitičkom urednicom Ivanom Petrović te političkim komentatorom Mislavom Bagom. Tu je i pet novinara sportske redakcije, na čelu s Anitom Kajtazi Roth, Stipom Sladoljevom i Ana-Marijom Vuković te meteorolozi Milan Sijerković, Ana Bago te Darijo Brzoja.

Sretan rođendan!

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene