Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gradovi Lijepe naše

VIDEO i FOTO EVO kako je Hrvatska proslavila ulazak u EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ulazak Hrvatske u EU noćas se slavio u čitavoj Lijepoj našoj. Iz svih gradova diljem zemlje, pristigle su fotografije proslave i veselja razdraganih građana.

Povijesni trenutak i dan ulaska Hrvatske u EU obilježili su, osim Zagreba, i drugi gradovi u Hrvatskoj - Vinkovci, Osijek, Bjelovar, Koprivnica, Varaždin, Karlovac, Rijeka, Zadar, Šibenik, Split i Dubrovnik. Sve je proteklo u znaku veselja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otvorena Kuća Europe Prvi dan u Europskoj uniji: 'Ovo je jutro bez mamurluka' Slika nije dostupna Pozitivne reakcije Mediji BiH: EU je na našim vratima

>> OSTVAREN SAN KOJI JE TRAJAO OD OSAMOSTALJENJA: HRVATSKA POSTALA ČLANICA EUROPSKE UNIJE!!!

U Vinkovcima je povodom ulaska Hrvatske u EU otvorena izložba u Galeriji fotografije Meraja, dok su Osječani ulazak Hrvatske u EU obilježili slavljem na Trgu sv. Trojstva u osječkoj tvrđi, uz koncert Tonyja Cetinskog i Magdolne Ruzse.

U Bjelovaru je upriličen scenski prikaz simboličnog ulaska u EU, u kojem su sudjelovali članovi povijesne postrojbe Graničara Husara na konjima.

Na sedišnjem gradskom trgu u Koprivnici su izložene zastave članica EU povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Građani Varaždina dočekali su ulazak Hrvatske u EU na Korzu. Uz himnu EU započeo je vatromet i na kraju su uslijedili pozdravni govori gradonačelnika Gorana Habuša, zamjenika zupana Alena Kisića i saborske zastupnice Natalije Martinčević.

U Karlovcu je upriličena proslava ulaska Hrvatske u EU na trgu kod Gradskog kazališta Zorin dom. Tamo je gradska straža nosila hrvatsku i zastavu EU, koja je podignuta na pročelje kazališta.

Vatrometom i zastavama Hrvatske i Europske unije proslavljen ulazak Hrvatske u Europsku Uniju i u Rijeci.

Središnja proslava ulaska Hrvatske u Europsku uniju održana je na šibenskoj rivi, gdje su župan Goran Pauk i gradonacelnik Željko Burić podigli Europsku zastavu uz zvuke Ode radosti, koju je izvela Šibenska narodna glazba.

U Splitu je bilo vrlo živo i na rivi, a pogotovo u Dioklecijanovim podrumima, gdje je ulazak Hrvatske u EU obilježen dijeljenjem delicija 12 nacionalnih manjina koje žive u Splitu. Na rivi je gradonačelnik Baldasar svečano prerezao i europsku tortu.

Živo je bilo i u Dubrovniku. Nakon zbora Libertas, gradonačelnik Andro Vlahusić i njegovi suradnici otvorili su šampanjac. Skupina ljudi koja se okupila oko gradske kavane bili su isključivo stranci, gosti Dubrovnika koji su iskoristili priliku za besplatnom časom šampanjca.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene