Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na početku sjednice

VIDEO I Europski parlament odao počast vukovarskim žrtvama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovar i njegove žrtve danas su spomenute i na početku zasjedanja Europskog parlamenta u Strasbourgu.

Obljetnica pada Vukovara u ponedjeljak je obilježena i na sjednici Europskog parlamenta u Strasbourgu. Nakon nekoliko uvodnih rečenica, predsjednik EP Martin Schulz riječ je dao hrvatskom zastupniku Davoru Ivi Stieru.

Pročitajte i ovo Kolona sjećanja Nije prošlo bez incidenta Povici "Za dom spremni" za vrijeme Kolone sjećanja neće proći nekažnjeno: Policija istražuje okolnosti Veronika Soldo - 2 DAN SJEĆANJA Bila je djevojčica kad joj je otac nestao na Ovčari: "Takve rane teško zacijeljuju"

>> VIDEO Vlada demantira odustajanje od Kolone sjećanja, kažu: 'Bili smo spriječeni'

On je spomenuo da je u Koloni sjećanja sudjelovalo oko sto tisuća ljudi. 'Išli su od vukovarske bolnice do memorijalnog groblja, najveće masovne grobnice u Europi nakon Drugog svjetskog rata', kazao je Stier.

'Ovo je prvi put da obilježavamo pad Vukovara od kada je Hrvatska ušla u Europsku uniju. Zato je jedna manja skupina hrvatskih građana došla ovdje do Strasbourga i oni su ovdje danas s nama u ovoj dvorani, ja ih pozdravljam. A vas, gospodine predsjedniče, pozivam, pozivam i sve kolegice i kolege da se sjetimo i odamo pijetet vukovarskim žrtvama te da izrazimo zahvalnost onima koji su svojom žrtvom omogućili da Vukovar i Hrvatska danas budu u slobodi, u miru u ujedinjenoj i pomirenoj Europi', rekao je još Stier.

Dvoranom Europskog parlamenta potom se prolomio aplauz, a Martin Schulz se Stieru zahvalio na kratkom govoru.

Dio o Vukovaru na priloženoj snimci počinje oko 4:40.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene