Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na hranjenje dolaze sat ranije

Golubove zbunilo pomicanje sata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dubrovački golubovi imaju problema s promjenom računanja vremena. Navikli na žito točno u podne, ovih dana prerano dolaze na mjesto gdje ih čeka njihov Božo s vrećom kukuruza. Otkrili smo koliko im treba da se naviknu.

Jedanast je sati, a prvi golubovi su već sletjeli. Oni se još ravanaju po zimskom vremenu. Božo Lučić iz 'Sanitata' već nekoliko godina svaki dan u podne hrani golubove, te zna koliko golubovima treba da se naviknu na novo vrijeme. 'Nakon par dana shvate kada treba dolaziti. To je tako svaki puta u zimskom i ljetnom periodu', rekao je Božo.

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Stjepan i Katarina Đerek Ratac Užas na magistrali: U sudaru poginuli brat (21) i sestra maturantica, sugrađani se opraštaju - "Ovo je da srce pukne od tuge"

Svaki dan 15 minuta prije 12 sati golubovi su već posloženi po krovovima kuća. 'Oni se okupe već tu oko 12 sati, slete na krovove okolo place. I onda kad zazvoni, u 12 sati, one se spuste tu na placu', kaže Božo. Golubovi su posebno zanimljivi djeci. Dubrovčani su posebno ponosni na svoje golubove.

'Ovo je jedna kultura i baština, isto kao i one povijesne zidine i ove kuće okolo', rekao je jedan Dubrovčanin. Baš zato ljute ih sve manji broj goluba, ali i odnos prema njima. 'Prije rata su im davali po dvije do tri kante, a sad im daju jedva pola kante, ja ne znam, pa nije kukuruz zlato', kaže Božo.

Golubovi i Stradun jedna su od najupečatljivijih vizura Dubrovnika. Mala korekcija na satu golubovima ne znači puno. Oni su i dalje u podne na svome krovu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene