Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cijene i dalje padaju

Stiže APLIKACIJA koja će vam pokazati gdje je gorivo najjeftinije!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cijene goriva ponovno su pale! Pun spremnik danas je i do 100 kuna jeftiniji nego prije pola godine, a građani će uskoro uz pomoć posebne aplikacije ministarstva gospodarstva moći provjeriti gdje je gorivo najpovoljnije!

Spremnici se toče do vrha, jer gorivo je nikada jeftinije u posljednje 4 godine.

"Normalno da se osjeti, ako je bilo 10 i nešto, a sad je 8 i nešto, onda se osjeti, kako se ne bi osjetilo", kaže vozač Branko iz Zagreba.

Pročitajte i ovo Gorivo - 1 Neslužbeno Loša vijest za vozače: Sljedeći tjedan poskupljuje jedna vrsta goriva Ilustracija Stigla službena potvrda Vlada objavila nove cijene goriva

Ako u vaše vozilo točite eurosuper 95, prosječan spremnik od 50 litara će vas stajati 428 i pol kuna, što je 128 i pol kuna jeftinije nego u srpnju 2014., kada je gorivo u Hrvatskoj bilo najskuplje. Spremnik eurodizela iznosi 406 i pol kuna, što je ušteda od 109 i pol kuna u odnosu na srpanj.

Čermak popravlja imidž, a ministar Kotromanović pozira

Unatoč značajnim uštedama, svjesni su vozači da bi cijene trebale biti i niže.

"Trebalo bi biti jeftinije, u odnosu na cijenu nafte, ako je nafta bila na svjetskom tržištu 120 dolara, a sad je 50, onda normalno da bi trebalo", smatra vozač Branko.

Cijena nafte na svjetskim burzama, očekuju stručnjaci, mogla bi pasti i na oko 40 dolara za barel. "Rušenjem cijena nafte će sigurno uzrokovati, najmanje rečeno, usporavanje istraživanja, novih rezervi nafte i plina u Rusiji", ističe Mirko Zelić, predsjednik Hrvatske udruge naftnih inženjera i geologa.

Rusija je u ovoj utakmici gubitnik, a na dobitku bi, uz novu aplikaciju ministarstva gospodarstva, trebali biti hrvatski građani.

"Ona će vam izlistati pet najjeftinijih mjesta gdje možete kupiti određeno gorivo, koje ste predodredili da točite u svoj automobil", kaže Tomislav Cerovec iz Ministarstva gospodarstva.

Na pametne telefone i tablete, građani će aplikaciju moći skinuti početkom veljače.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene