Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ovako su proslavili Božić

VIDEO Evo kako je proteklo božićno slavlje u Lici i dolini Neretve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brojni su danas obilazili rodbinu i prijatelje uz najbolje želje. Mi smo posjetili tradicionalne čestitare u Lici, mnogobrojnu obitelj u dolini Neretve te studente u domu. Donosimo vam dio atmosfere božićnog slavlja.

Tradicionalna božićna pjesma čestitara mogla se čuti u Sincu na izvoru rijeke Gacke. Kako kažu mještani - u srcu krševite Like. Kod njih božićna jutarnja čestitka tradicionalno počinje uz rakiju i bogat lički stol na kojem su se našle pečenke, krunčice, sarma, orahnjača i još puno toga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izvoz od 40 tona Pastrva iz Gacke posebna poslastica na Manhattanu Slika nije dostupna DUZS 'Kvalitetnom reakcijom ublažene posljedice poplave'

'Obilan je stol, možda se za Liku ne bi tako očekivalo, ali uistinu je. Nije puno namirnica ali ono što je to je kvalitetno i izvorno naše' rekla je domaćica Jasna Ilić.

>>Najveću božićnu čestitku zemljama EU potpisao i predsjednik Josipović

U Kominu u dolini rijeke Neretve pak obiteljsko okupljanje svih naraštaja. Ante i Lena Čupić u braku su 50 godina, a svake godine tradicionalno pripremaju božićni ručak za svoju djecu i unuke.

'Mi od malena ovako dođemo u dide i ja ne mogu zamislit da mi ne dođemo kod njega i da ne proslavimo skupa svi.' rekla je njihova unuka Jelena.

'To se ne more opisat, to je unutra, to je u srcu, ja sam sad najsritniji čovjek kad vidim moju dicu i kako se sastajemo lipo i zapivamo' ovako njihovu tradiciju opisuje Ante Čupić iz Komina.

>> Pogledajte prezgodne Mrazice!

Svojim kućama otišli su i brojni studenti stoga, inače prepun studentski dom u Cvjetnom naselju ovdje u Zagrebu danas je prazan, od gotovo 2000 studenata ostalo je njih 20-ak. Među njima našla se i Tea, studentica agronomije.

'Ja sam ovdje dežurna trenutno na božićni dan, radim kao asistent studentima s invaliditetom' rekla je Tea koje je na božićno jutro pomogla kolegi Marku da se spremi za odlazak kući u Sesvete.

A skupa za stolom ili ne, danas su svi sa svojim najmilijima bili srcem i mislima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene